Over Ons

18 mei 08, gekocht!2008:

Wij zijn; Monique Vonk van 10-10-’53 en Jan Bart Kolman van 4-11-’59
26 jaar getrouwd deze maand en we hebben 3 niet zeilende zoons 19, 22 en 25 jaar.

Toen wij elkaar leerden kennen, was Monique wijkverpleegkundige en ik probeerde op verschillende manieren een kleine zelfstandige te worden. Uiteindelijk ben ik toch maar bij pa in de wasserij gegaan en heb die een aantal jaren later overgenomen.

18 mei 08, deense zonWetende dat dat heel hard werken en een niet gegarandeerd matig inkomen zou kunnen betekenen (had ik immers al jaren lang thuis ervaren) gingen wij van het begin af aan met meerdere ijzers in het vuur te werk. Zo bouwden we van een gekochte boerenstal een huis, met gespaard geld en hulp van pa en ma Vonk.

18 mei 08, Onrustige waterenEenmaal klaar namen we er een hypotheek op waarmee we ons eerste “beleggingspand” aanschaften. Ik was toen 26 en we konden er later meer nog aan toevoegen. Nadat de derde zoon geboren was, (geweldige prestatie vind ikzelf!) leek het mij dat Monique ook wel weer eens haar tijd te gelde mocht maken. De beste vrouw is een werkende!

18 mei 08, Boot loodsJoris, de jongste was al 3 en heel makkelijk, dus… We namen een wasserette over in Hilversum. Helemaal perfect, mooi huis boven die zaak en scholen vlakbij. Uiteindelijk hebben we ons dus helemaal de rambam gewerkt en gezorgd dat we nu (al) dit zeilavontuur kunnen beginnen. Groot geluk is natuurlijk dat we eerst altijd zijn gesteund door onze ouders en nu dat Arne, de oudste zoon doorgaat met de zaken en ook zorgen voor onze niet geringe beslommeringen aan wal. Nick van 22 studeert en woont ook in Utrecht.

Natuurlijk hebben we hard gewerkt, en zijn we dolgelukkig dat we nu onze droom kunnen waarmaken, maar hier en nu wil ik van harte benadrukken dat we drie wereldgozers hebben grootgekregen, waar wij heel, heel erg trots op zijn.

5 Responses to “Over Ons”

 1. sailfelice says:

  Beste zeilers,
  Op jullie websiet kwam ik een prachtfoto tegen, die jullie Angada Blues noemen. Die plaat zou perfect passen in de rubriek Zilte Wereld in Zilt Magazine.
  Helaas trof ik jullie eergisteren niet aan boord toen ik de Victory toevallig in Simpson Bay zag liggen. Nu ben ik weer in NL, dus dan maar deze vraag per mail.
  Ik hoor graag of jullie het leuk vinden de Victory in een komende editie van Zilt terug te vinden.
  Groet,
  Sjors van der Woerd
  Redactie Zilt Magazine

  • Monique says:

   Hallo Sjors,

   Als lezers van Zilt zouden we dat een eer vinden, alleen de foto’s op de site zijn gecomprimeerd ivm het direct plaatsen.
   Als dat niet echt een bezwaar is dan zijn jullie welkom om ze te gebruiken maar misschien wil je liever de grote versie per mail toegestuurd krijgen. Geef in dat geval het preciese mailadres maar.

   vriendelijke groeten,
   Jan Bart Kolman
   Monique Vonk

 2. missjones says:

  SJEZUS….. WAT EEN OVERTOCHT..

  we zijn trots op jullie (neee.. niet jaloers)
  ik denk dat bootje waterdicht krijgen en houden wel de grootste prioriteit is nu.
  succes en tot horens!

  grt vanuit Enkhuizen vanaf de Miss Jones

  • Monique says:

   Hé, jullie hebben de weg ook gevonden, vinden we heeeel leuk :D. Een houten boot kun je nooit helemaal dicht krijgen ( lijkt het), we leggen ons er maar bij neer. Maar zolang het maar zoet water is en niet teveel zijn we al blij. Binnenkort de wal op en aan het werk! Genoeg projecten om aan te pakken. Ken je dat gezegde nog: koop een boot en ……. Maar we blijven er van genieten hoor 😉
   Groetjes en tot gauw, XX

 3. paul says:

  dag JanBart en Monique,
  al een tijdje volg ik jullie leuke en leerzame blog, en na het lezen van het laatste stukje over de ervaring in thailand zou ik jullie graag willen wijzen op een ander blog die ik ook met veel plezier lees, deze boaties zijn met een refit bezig in thailand zie http://followtheboat.com/2014/04/20/esper-refit-week-10-11/#.U1_xp-Z_viM
  de boatyard ligt 15 km van satun, zij zijn erg enthousiast over de werkzaamheden van deze yard, afijn kijk maar eens.
  website van de boatyard http://www.pss-satun.com
  succes verder met jullie mooie zeilreizen.
  groet Paul Wijffels middelburg zeeland

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.