Muiderzand, week 15-2019

afscheid

Zaterdag 6 april. Het is op het moment van schrijven zaterdag 13 april en ik kom tot de conclusie dat ik deze week op geen enkele dag iets heb geschreven.

Door mijn jarenlange routine van élke dag schrijven was het zo ingebakken dat ik dagelijks na het eten even de dingen van de dag opschreef, dat het ook helemaal geen issue was en ik vergat het ook zelden of nooit. Nu is dat anders en het gebeurde me al regelmatig dat ik pas na twee, drie of vier dagen merkte dat ik achterliep met schrijven. 

Ik heb ook veel minder te vertellen. We zitten te wachten tot we ons actief met de bouw van ons huis kunnen gaan bemoeien en af en toe is er een kleine stap te nemen, zoals het inschakelen van een ecoloog of het aanvragen van de watervergunning. Die stappen en andere zijn succesvol afgerond en meer valt er niet over te vertellen. In week achttien wordt er gesondeerd en in de week daarna volgt het rapport met het hei-advies. Dan kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Inova zal tegen die tijd al haar stukken voor de aanvraag klaar hebben. Bouwkundige tekeningen en berekeningen en dergelijke. 

Vanaf dat moment wordt het opnieuw gewoon afwachten tot de vergunning wordt toegekend of tot er aanvullende vragen vanuit de gemeente worden gesteld waardoor het hele proces langer gaat duren. 

Een langdradig verhaal derhalve. Als we echt met de bouw aan de gang kunnen, zal ik al snel lange dagen maken omdat ik er zoveel mogelijk bij betrokken wil zijn. Ik denk dat ik dan ook niet zit te wachten op de dagelijkse schrijverij. 

Over de verkoop van de boot kan ik ook kort zijn: de laatste gegadigde, ene James Wert uit de VS. heeft het na verloop van twee weken met enkele vragen laten afweten. Stephan, de makelaar, had al snel de indruk dat het een schertsklant was en hij kreeg gelijk.

Komende donderdag komt er iemand uit Luxemburg hier naartoe om Cocoon te bekijken, we zullen wel zien hoe dat uitpakt.  Zo kabbelen we een beetje door. We hebben helemaal geen haast, maar toch zit ik wel te wachten op een serieuze gegadigde. Al was het maar om progressie te kunnen boeken. Als de boot is verkocht huren we in Almere gewoon ergens een appartement of zo en dan gaan we van daaruit met de bouw aan de slag. 

In Utrecht heb ik de laatste twee appartementen die we daar hebben in de etalage gezet. Nog niet actief via een makelaar, maar ik heb ze wel te koop aangeboden. Eén aan de bewoner en de andere aan iemand waarvan ik wist dat die ze als belegging wil zien te kopen.  Mocht het bij hen afketsen, dan ga ik ze wel actief op de markt zetten. Onze belegging op de bank heeft het afgelopen jaar erg goed gedaan, dus zijn we niet zo benauwd om de eventuele opbrengst zo onder te brengen. Het geeft zo in ieder geval weinig sores qua onderhoud en dergelijke. 

Dat is op dit moment zo’n beetje de stand van zaken en daarmee sluit ik al die schrijvende jaren af.  Vaak zijn onze vrienden al op de hoogte van ons wel en wee als we ze in het echt ontmoeten, dat wordt anders, een volgende keer hebben we weer wat te vertellen.

We bedanken iedereen die dit blog heeft gevolgd, wij hebben er in ieder geval een hoop plezier aan gehad om het te maken. Nu gaan we ons echter richten op een rustig (na verkoop van de boot en de huizenbouw) landleven, met wat tuinonderhoud en een paar kippetjes…

Tegen die tijd komt er ook wel weer een visbootje en af en toe een snoekbaars langs, maar niets om over naar huis te schrijven. We zijn immers weer thuis.

One Response to “Muiderzand, week 15-2019”

  1. forte says:

    Bedankt voor vele jaren leesplezier!! Veel geluk verder met de nieuwbouw en terugkeer op de vaste wal

    Martin

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.