Muiderzand, week 12-2019

Zaterdag 16 maart. Het is nog niet klaar, vandaag gaan we naar Maartensdijk om Lupi, de moeder van Gert te begraven. We kennen haar nog langer zelfs dan Paul, bijna veertig jaar, en ook zij is vorig weekend overleden. Na de dienst rijden we naar Hilversum en zien daar de mensen die straks onze badkamers en de keuken zullen leveren. Er is weer zoveel te bepraten dat we pas met etenstijd weer thuiskomen. 

Zondag 17 maart. Rond het middaguur zijn we bij Joris om met hem te zorgen dat de bijlagen wel goed in de aanvraag van de waterschapsvergunning zit en om er nog een schematische tekening bij toe te voegen. Die vind ik totaal overbodig maar het leek Martin van het waterschap beter om er wel bij te hebben. Het is precies hetzelfde als de tekening die we al hadden ingrediënd, maar dan met de onderdelen schematisch getekend, in plaats van op ware afmetingen en schaal. Als dat in orde is rijden we naar de sportschool en sloven ons daar een tijdje uit. Langzaam maar zeker verbeterd onze conditie. Qua gewicht scheelt het helaas minder geloof ik. Er is pas een kilo af.

Maandag 18 maart. 

Ik weet het niet meer. De hele week is vliegensvlug voorbijgegaan en ik heb er simpelweg niet een keer aan gedacht om op te schrijven waar we mee bezig waren op die dagen. 

Op dinsdag 19 maart zijn we naar Hoofddorp gereden omdat daar een ‘belevingswereld centrum’ is van de merken Bosch, Neff en Siemens. Daar zijn we naartoe verwezen door onze keuken ontwerper. We kwamen op afspraak en kregen iemand toegewezen die ons in een grote ruimte alles van het merk Neff liet zien. Nou, niet alles maar wel bijvoorbeeld de verschillen tussen stoom ovens en Combi magnetrons. Ook de ins en outs van koelkasten, kookplaten en vaatwassers werden ons in ongeveer een uur uit de doeken gedaan. We krijgen steeds meer zin in ons huis en alle gemakken waar het straks mee zal zijn voorzien. ‘s Middags zijn we bij Arne want die is jarig. Nick en Justina komen er ook bij en we eten pizza’s. Het gaat goed met deze twee oudste zoons, met Joris ook, maar die zien we vaker nu we met die huizen bezig zijn. Ik spreek het stel op de Strosteeg dat van ons huurt en nu wil kopen. We geven de vraagprijs door en zowel zij als de benedenbuurman, die het appartement al veel langer wil kopen, zullen er op terugkomen.

Woensdag 20 maart. De Amerikaan James meldt ons per mail dat zijn ‘broker’ een aanbod zal doen via onze broker. Stephan zegt dat die Dave om de een of andere reden bij Yachting World om zijn adresgegevens heeft gevraagd. Het gekke is dat die gegevens gewoon in die advertentie bij Yachting World staan.

Het lijkt erop dat een flinke lening die iemand bij ons heeft, ook opeens ingelost gaat worden.

Donderdag 21 maart. ?

Vrijdag 22 maart. In het vooronder aan stuurboord ligt nog behoorlijk wat rommel en omdat ik graag de waterlijn hoger wil zien, halen we die spullen samen aan dek.  De dieseltanks raken leeg en dan lijkt het net of de boot een beetje voorover komt te liggen. met minder gewicht in de boegen valt dat minder op en het moet er toch uit. Het is erg aangenaam weer en het wordt steeds drukker in de haven. ze zijn al begonnen met alle op de wal gestalde boten weer in het water te leggen. voorlopig leg ik het hout, want dat is het vooral, in de auto. Misschien is er gelegenheid om het in de garage te leggen, dit weekend. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.