Muiderzand, week 11-2019

Zaterdag 9 maart. Om halfnegen sturen we de auto richting Ikea Zwolle. We denken daarmee mooi op tijd te zijn omdat er veel moet gebeuren vandaag. Aangekomen bij het woonwarenhuis moeten we alleen eerst maar een kopje koffie gaan drinken want we zijn te vroeg; alleen het restaurant is open op dat moment. Haast jammer dat we al hebben ontbeten. Met kast en deuren gaan we later door naar Appelscha. Daar treffen we Agnes die al is begonnen met voorbereidingen op de nieuwe kamer van moeder. We brengen de kasten naar boven en maken er een klein beginnetje mee. Dan rijden we richting Oldeberkoop en halen onderweg het bestelbusje op in Oosterwolde. Niet te verwarren met het Oosterwold waar wij terecht gaan komen. Jeroen is in Oldeberkoop en heeft het bed al uit elkaar gehaald. We zetten het gas erop en verhuizen de spullen van moeder in de uren daarna. Monique en Agnes bemoeien zich met moeder en haar kleding en kleinere spulletjes.

Zondag 10 maart. We zijn in het huis van moeder blijven slapen zodat we de volgende dag meteen door kunnen met de laatste loodjes van de verhuizing. Moeder heeft zich kranig gedragen en is redelijk tevreden over haar nieuwe plek. Later, in de middag ronden we het voorlopig af en laten moeder over in de handen van de verzorgenden van de Appelhof in Appelscha. Terug op de boot vinden we een mail van een andere Amerikaan (denken we) die geïnteresseerd is in Cocoon en deze James vraagt of en wanneer hij zou kunnen komen kijken deze maand. Positief, zeker omdat we nu twee geïnteresseerde partijen tegelijk hebben en dat zal gunstig zijn voor de prijs die we straks kunnen maken. Niet dat ik met twee tegelijk ga onderhandelen (vind ik niet kies) maar als ze de boot allebeid willen hebben zal ik ook niet al te veel zakken met de prijs. Ik mail naar Scott dat er een tweede gegadigde is en dat hij van ons voorrang krijgt als hij een bod uitbrengt.

Maandag 11 maart. Scott mailt terug dat hij morgen met een antwoord komt en hij bedankt ons. We gaan het zien. Mariëlle, de makelaar en collega van Stephan, is tevreden over hoe ik met de beide Amerikanen ben omgegaan. Er is ongeveer 10 uur verschil, schat ik, met de tijd in de US en zij mailen tijdens onze nacht en vice versa. Ondertussen maken we zoetjesaan een begin met het afhandelen van het huis en de boedel van moeder. Van haar kinderen hebben wij de meeste tijd om ons ermee te bemoeien, dus pakken we die draad op. 

Dinsdag 12 maart. Scott haakt af, hij heeft nog twee jaar voor hij daadwerkelijk van wal kan steken en het lijkt hem en zijn vrouw beter de aanschaf van een boot nog wat vooruit te schuiven. Jammer, we blijven echter in de weer met een andere Amerikaan want James zal een bod uitbrengen via onze makelaar, zegt-ie. We wachten het rustig af. Intussen is het beestenweer, zowel overdag als ‘s nachts. Koud, regen, harde wind en niks aan, je wilt liever binnen zitten. We gaan wel sporten maar daar laten we het bij. 

Woensdag 13 maart. James stuurt ons een mail die eigenlijk naar zijn makelaar had gemoeten. Ik laat hem netjes weten dat het bij ons terecht is gekomen inplaats van bij Dave(?).  Er stond niks pikants in, alleen dat deze Dave aan de gang kon en zijn bod kon overbrengen. We hebben het nog niet gezien. Ik ben nog druk met allerlei Oosterwold zaken en als we later voor DWDD zitten te kijken, lopen Shanice en Peter binnen. We zijn onze afspraak helemaal vergeten. Als wat later Wouter ook binnen komt lopen overleggen we over het sonderen en wie dat voor ons moet gaan doen. We komen er goed uit, ik kan morgen verder met deze aanbesteding.

Donderdag 14 maart. Het weer is er nog niks beter op geworden, het waait en regent nog steeds. Na de vergadering van gisteravond kan ik vanmorgen eerst aan de slag met het schrijven van enkele mails. Als die op de rails staan, gaan we weer naar de sportschool om een uurtje flink te zweten. Bij de makelaar is ook nog geen bod van James binnen gekomen, we wachten het af maar ik ben bang dat het sowieso niet erg indrukwekkend zal zijn. Komende dagen hebben we een aantal dingen op de agenda staan, waaronder helaas twee begrafenissen. Morgenochtend eerst opnieuw naar het waterschap. Vorige week kwam ik daar tevergeefs.

Vrijdag 15 maart. Bij het waterschap ben ik al snel aan de beurt want ik was al voor openingstijd present. Het blijkt dat de aanpassingen die we hadden gedaan aan de eerste aanvraag, niet te zien zijn in onze aanvraag bij de waterschapsmannen. Ik moet met Joris terug naar onze aanvraag en het gaat vooral om de bijlagen. Verder geen problemen want als het wel naar wens is, dan mogen we de vergunning met een week of twee verwachten. Terug thuis kleed ik me om om naar een begrafenis te kunnen gaan. We rijden naar Schagen waar we bij de uitvaart van Paul, een van onze oudste vrienden zijn. Daar zijn we dicht in de buurt van Gabriel en Gerlinde en we hadden al met ze afgesproken. Dat loopt iets anders dan verwacht want Gerlinde blijkt met een kapotte band te staan en uit hun garage haal ik een andere band en breng die naar Heerhugowaard, waar ze met de panne staat. De wat droevige middag gaat later over in een gezellige middag en avond in het noorden. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.