Muiderzand, week 10-2019

Zaterdag 2 maart. Het is tien uur als ik bij Joris voor de deur parkeer om hem te helpen met het vervangen van een groot dakraam. Dat zouden we vorige week zondag al doen maar toen bleek dat hij het verkeerde type raam had besteld. Zijn oude Velux dakraam heeft niet de code die het hoort te hebben. De nieuwe is wel het goede model en we gaan ermee aan de slag. Het is niet erg moeilijk en stap voor stap halen we het oude dakraam eruit en bouwen we het nieuwe op de vrijgekomen plek. Er moeten twee nieuwe dakpannen worden gehaald, maar dat is het enige oponthoud wat we tegenkomen; om drie uur is de klus geklaard en de rommel weer opgeruimd. Het geeft ons tijd om de laatste aanpassing aan de aanvraag voor een vergunning van het waterschap te werken. Dat lukt ook en we dienen onze aanvraag meteen in.

Zondag 3 maart. Het regent, al vanaf vanmorgen. Die regen was gisteren al verwacht, we hebben geluk gehad met het goede weer voor die klus op het dak van Joris. ‘s Middags zitten we gebogen over sites en nieuws als er opeens iemand door het raam van onze deur komt kijken. Hij ziet ons en deinst meteen weer weg. Kennelijk dacht hij dat er niemand aan boord was. Monique doet even de deur open om te vragen of ze ergens mee van dienst kan zijn. Het blijkt een stel dat onze boot ergens te koop had zien staan en maar even kwamen kijken naar ‘the real thing’. Normaliter gaan bezichtigingen op afspraak maar nu ze al hier in de regen staan nodigen we ze maar binnen uit. Ze blijken al ervaring te hebben met het catzeilen en zochten nu een grotere. We hebben eigenlijk een gezellig uur samen want ze zijn best goed ingevoerd in het zeilwereldje.

Maandag 4 maart. Voor de middag gaan we naar de sportschool en sloven ons daar een uur flink uit. We letten wat meer op ons eten en we sporten dus weer. Het was nodig. Langzamerhand krijgen we weer een betere conditie en ik hoop straks genoeg adem en conditie te hebben om lange dagen te kunnen maken als we aan het bouwen kunnen. Op Facebook volgen we al tijden een site voor cruisers op catamarans en liefhebbers ervan. Vanmorgen hebben we over onze boot op die site gezegd dat hij nu te koop is, met een link en een stel foto’s erbij. Vanaf het moment van plaatsen stromen de boodschappen binnen. Zonder uitzondering zijn ze lovend over onze boot.

Dinsdag 5 maart. Ruim 170 reacties kwamen er op de boot en maar liefst 900 mensen bezochten de makelaarssite naar aanleiding van onze Fbook post. Echt iedereen die reageerde is enthousiast over Cocoon. Er zijn echter ook een paar meldingen van mensen die wel zouden willen maar het geld er niet voor hebben. Een Amerikaan zocht contact en hoopt ons te kunnen bezoeken om de boot te komen bekijken.

Woensdag 6 maart. Als we vanmorgen even het makelaarskantoor binnenlopen weet Stephan al dat we de boot via Facebook in de etalage hebben gezet. Het aantal bezoeken op de advertentie van Cocoon is gisteren ontploft naar 50 keer het gebruikelijke aantal. Zou mooi zijn als er een echte koper uit voortkwam. Voor de lunch sporten we weer en mijn lijf begint er al een beetje aan te wennen; ik moest veel meer zweten dan de vorige keren. We vullen de rest van de tijd op met dingen nazoeken voor de bouw, een beetje handelen op de beurs en de gewone dagelijkse beslommeringen. We hebben daarnaast veel contact met Agnes over de aanstaande verhuizing van moeder. 

Donderdag 7 maart. Er zijn inmiddels ook persoonlijke boodschappen via Facebook binnengekomen over de boot en we appen met ene Scott, een Amerikaan die toevallig in Europa is. Zijn vrouw bracht hem tijdens zijn business trip op de hoogte van het te koop staan van deze boot en ze vond dat hij moest gaan kijken. Meestal heeft de man het voortouw in dit soort zaken en het lijkt mij een positief uitgangspunt. Hij moest eerst van Frankfurt naar Ierland en heeft op het moment dat ik dit schrijf, zijn terugreis kunnen omboeken naar zaterdag. Dat gaf hem de mogelijkheid om morgen hier te komen. 

Vrijdag 8 maart. Vanwege het bezoek van deze geïnteresseerde Amerikaan kunnen we niet naar Oldeberkoop om alvast te helpen met het voorbereiden van de verhuizing, maar ik kan wel naar het inloop uur van het waterschap.

Joris en ik hadden de laatste aanpassingen gedaan aan de aanvraag en die toen ingrediënd. Dat gaat allemaal digitaal en er kwam een mailtje terug met het verzoek om iets toe te komen lichten op het spreekuur bij de Block van Kuffeler. Tien minuten voor tijd ben ik daar zodat ik op tijd weer klaar ben om Scott op te halen van het vliegveld. Er hangt echter een notitie op de deur waarop vermeld staat dat er wegens ziekte geen inloop spreekuur is vandaag. Volgende week weer een mogelijkheid. Scott is de hele dag bij ons en vraagt wat hij maar kan bedenken. Het is een aardige vent die voorzichtig positief is over Cocoon. Op een gegeven moment loopt hij met zijn vrouw Amy op FaceTime helemaal door de boot en over de dekken, ondertussen van alles aan het vertellen over de boot. Amy stelt hem tientallen vragen en hij laat het zien of hij beantwoord ze. Meteen nadat ik hem in de namiddag weer op de trein heb gezet, stuurt hij een mail waarin hij ons bedankt voor onze tijd en dat we binnen een dag of twee een reactie kunnen verwachten. This might work.

2 Responses to “Muiderzand, week 10-2019”

  1. Che Chow says:

    fingers crossed

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.