Muiderzand, week 5-2019

Zaterdag 26 januari. Met de nodige spullen aan boord, rijden we naar Oldeberkoop. Moeder zit aan haar tafel en lacht breeduit als we binnenkomen. Ik zeg gauw: ‘hallo moeder’ om het haar gemakkelijker te maken mijn naam te bedenken. Het schiet haar niet zo gauw te binnen en ik zeg snel dat Monique eerst even naar het toilet moest, voor ze verder in verlegenheid raakt. Zo is ze weer bij en al snel ga ik het oude sleutelkastje weghalen om de nieuwe op te kunnen hangen. De achterwand is van hout, dus dat maakt eea nog makkelijker. Ik kan niet vinden wat er mis is met de oude maar ik wissel ze toch maar om. Meteen erachteraan plaats ik er een lamp met bewegingsmelder schuin boven, zodat de mensen van de zorgverlening goed zicht hebben op het ding als ze ‘s avonds langskomen. Verder verloopt ons bezoek als gebruikelijk met dien verstande dat moeder zichtbaar weer een stapje verder is achteruit gegaan. Zowel fysiek als verstandelijk. Over een kleine drie weken zal ze 93 worden. Deo Volente. 

Zondag 27 januari. We ruimen de boot netjes aan kant vanmorgen en gaan ons dan verdiepen in de statuten en huishoudelijk reglementen van een kavelweg vereniging. Zo hopen we een beetje beter beslagen ten ijs te komen. Joris is wat vroeger maar om één uur zitten we met de andere mensen van de op te richten kavelweg vereniging rond onze tafel. Iemand van de vereniging waar we naast komen te wonen is zo vriendelijk om ons een beetje op weg te helpen in de werkwijze van de oprichting maar desalniettemin zullen we er nog een hoop tijd in moeten steken. De vergadering verloopt prima en in goede sfeer en met een paar afspraken en taken gaan we uit elkaar. Het regende vanmorgen en op dit moment regent het nog steeds. Bovendien waait het als de pieten. Belangrijkste is dat we het warm houden maar we leveren een slechte bijdrage aan de CO2 uitstoot. 

Maandag 28 januari. Naar aanleiding van onze bijeenkomst van gisteren schrijf ik vanmorgen een korte samenvatting van wat we hebben besproken en afgesproken. Dat stuur ik naar de toekomstige buren en later komt er nog een aanvulling op van Peter, een toekomstige overbuurman. Positief dit, maar er is nog een lange weg te gaan voor er een heipaal de grond in kan. Evengoed ben ik lekker bezig met het aanvragen van offertes voor het aanleggen van onze straat en het sonderen en onderheien van vier vrijstaande woningen. De andere vier in ons straatje worden in één blokje door een ontwikkelaar gebouwd. 

Dinsdag 29 januari. De eerste reacties op mijn mails komen al binnen en ik ga er vandaag mee verder. Fascinerend, ik had geen idee wat het aanleggen van een straat kost, nu wel. Het is nu nog een weiland in de klei en zo’n weg moet deels uitgegraven en door stevige waterdoorlatende lagen worden gefundeerd. Pas na de bouw van de huizen in de straat zal het worden afgedekt met zand en klinkers. Waarschijnlijk gaan we negentig meter weg aan laten leggen en het prijskaartje wordt iets meer dan € 50.000. Het kan nog wel gebeuren dat de gemeente wil dat we hem doortrekken en dan zal het nog een heel stuk duurder worden. De eerste contacten met bedrijven die sonderen (onderzoek van de grondlagen waaruit een advies voor het heien volgt) zijn inmiddels ook gelegd.

Woensdag 30 januari. De koers van de DAX daalt zodanig dat ik goedkoop van mijn twee kleine mislopende short trades af weet te komen. Ik heb er geen vertrouwen in dat het nog minder wordt na vijf dagen afwachten. En meteen nadat ik ze verkoop gaat de koers weer omhoog. Vooralsnog een goede beslissing. Op dit moment lijkt het trouwens toch nog weer lager te gaan. 

Donderdag 31 januari. Ook weer een rustige dag op de boot. We maken een aantal trades en gaande de dag verdienen we een leuk bedragje bij elkaar. Monique bemoeit zich er steeds meer mee. Ze vindt het leuk en is fanatieker dan ik. Elke trade is ook een risico en alhoewel we nog steeds in de plus staan, heb ik ook wel aardig wat (eerder verdiend) geld weer verloren. Vanmorgen is zij eerder opgestaan en aan het traden gegaan. In de namiddag rijden we naar Joris en verbeteren de tabel van de percentages, die bij ons ontwikkelplan hoort. Bij de gemeente vonden ze het nog niet duidelijk genoeg en we moesten het opnieuw duidelijker maken voor ze. Het klopt verder als een bus volgens ons maar we doen ons best om het zo eenvoudig en duidelijk te maken als maar kan. Ik vind het wrang dat ik de twee eerdere keren dat we iets aan moesten passen, niks begreep van wat ze bedoelden, pas nadat ik er een tijd over had kunnen nadenken en overleggen met Joris, werd het duidelijk. Nu vonden zij onze percentages niet duidelijk. Een van de genoemde percentages (oprit) hoort op het zogeheten roodkavel en dat stond er ook bij. Ik heb de indruk dat wij veel meer moeten snappen dan de beoordelaars. Met Joris maken we een nieuwe tabel in de plattegrond en sturen dat weer terug. Daarna volgen we een infoavond over IBA’s (individuele behandeling afvalwater) van WSBClean. 

Vrijdag 1 februari. Het heeft vroeg in de morgen gesneeuwd en de zijkant van de meerpalen om ons heen is wit. Kennelijk waaide het meer dan nu, toen het sneeuwde. Monique is weer vroeger op dan ik en zit weer achter de beurskoers van de DAX te koekeloeren. De eerste trades zijn geplaatst en weer met winst binnengehaald. Datgaat zo een tijdje door tot we naar Hilversum rijden om sportschoenen en een doos met kleren op te halen uit de garage. We hebben gisteren een abonnement genomen op een sportschool hier in de buurt. We zijn allebei sluipenderhand dik aan het worden van het niets doen. Ik zou natuurlijk kunnen gaan joggen of zo maar die discipline heb ik niet. En dit keer ben ik er meer (dan Monique) van overtuigd dat ik hoognodig wat aan mijn conditie moet gaan doen. Straks als we alle vergunningen en dergelijke een keertje rond hebben gekregen, zal ik toch flink aan de bak moeten met de bouw van ons huis en op dit moment is mijn conditie niks waard. Teveel winterslaap en ge-Cocooned. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.