Muiderzand, week 3-2019

Zaterdag 12 januari. Vanmorgen kijk ik naar de stand van de DAX maar zie geen actie. Ik check de internet verbinding maar daar mankeert niets aan. Pas als Monique bovenkomt valt het dubbeltje: het is zaterdag en de beurzen zijn gesloten. We maken ons niet al te druk, het weer is naatje en we kijken naar het EK schaatsen. Ondertussen verdiep ik me in de verschillende soorten septic tanks. Best interessant, dat afvalwater probleem. Net als vorige weekenden laat ik de watermaker een tijdje draaien. Niet dat we zoveel water gebruiken maar door hem regelmatig even te draaien blijft het osmosefilter goed. 

Zondag 13 januari. We zijn er weer niet uitgeweest vandaag. Als op een ouderwetse zondag zitten we lekker te lezen en te internetten. Dat laatste is natuurlijk meer iets van deze tijd, maar op de boot deden we dat ook veel als we goed internet hadden. Zo blijf je tenminste een beetje op de hoogte van het nieuws.

Maandag 14 januari. Afgelopen nacht had ik twee kleine trades geplaatst die er vanmorgen negatief uit zijn gelopen. Het eerste uur na opening van de beurs heb ik nodig om dat terug te verdienen en daarna wordt het moeilijker. Uiteindelijk sta ik wel aardig in de plus maar willen we naar Hilversum. De minstand laat zich wegstrepen tegen dat wat ik verdiend had en daar kies ik voor. No gain, but also no pain. In Hilversum rijden we naar de keuken ontwerper om te zien wat hij voor ons heeft bedacht. Hij heeft maar liefst vier verschillende opties getekend en die bespreken we tamelijk uitgebreid. Maarten kan het niet laten om al doende ook een hoop opmerkingen te maken over wat hij van de verdere indeling van ons huis vindt. Toevallig, of misschien juist niet, oppert hij dingen die wij zelf ook al hadden bedacht en aangekaart bij Jan Willem de architect. Op deze manier, eerst een goed (keuken)ontwerp maken, gaat het proces anders maar naar ons gevoel wel zo goed. Pas bij de volgende, de derde sessie, zullen we echt gaan kijken naar kleuren en materialen. 

Dinsdag 15 januari. Ik heb eigenlijk de hele dag gehandeld, maar het grootste deel van de tijd houd ik de koers een beetje in de gaten terwijl ik van alles te weten probeer te komen over de systemen voor warm water, vloerverwarming en ventilatie. Bij drie partijen vraag ik een gesprek en offerte aan. Het liefst gebruiken we één bedrijf dat bekend is met de verschillende systemen en ze ook degelijk aan kan leggen. 

Woensdag 16 januari. Weinig te melden vandaag, ik handel en verdien mijn dagdoel en verder lees ik al het nieuws over de Brexit stemming in het VK en hoe het nu verder moet. Voorlopig ziet het ernaar uit dat het één groot drama wordt. Volgens Barbara Baarsma gaat een NoDeal de Nederlanders drie miljard kosten de komende tien jaar. Het zal de Britten zelf echter 18 miljard kosten. Staan die gegevens daar dan niet in de kranten vraag ik me af. Nigel Farage vind het prachtig en volgens hem zullen de Britten in groter getale voor een Brexit kiezen als ze de kans krijgen om er nogmaals over te stemmen. 18 Miljard komt neer op duizenden ponden inleveren per hoofd van de bevolking. Have they gone mad? Het waait hard, het is koud en het regent; wij cocoonen de hele middag met de serie 12 Monkeys. 

Donderdag 17 januari. Eerder heb ik bij drie bedrijven geïnformeerd of ze voor de verwarming en ventilatie van ons te bouwen huis konden zorgen en of we daar een gesprek over konden hebben. Het lijkt erop dat de bedrijven veel te druk zijn want ik heb er nog geen reactie op gehad. Ikzelf probeerde destijds om dezelfde dag of desnoods de volgende dag te reageren op een informatie vraag. De tijden zijn kennelijk veranderd. Het komt natuurlijk wel goed, we hebben nog tijd genoeg, maar we willen nu graag zoveel mogelijk kennis vergaren en alvast keuzes maken. Ten gevolge van de stilte op de mail zoeken we gewoon door op het internet. Mariël van Yachting Company heeft gebeld om even te overleggen wanneer een Amerikaanse geïnteresseerde kan komen kijken. Hij kwam naar NL voor een andere boot maar wil de onze ook graag zien nu hij toch hier in de buurt is. Dat wordt zaterdagmorgen denk ik. 

Vrijdag 18 januari.  We staan met de wekker op en rijden even later naar Abbenes. Daar zien we Arie en Mieke weer om hun PopUp huis nog eens te bekijken. Jan Willem, onze tekenaar is er ook. Hij is behalve ontwerper en tekenaar ook een bouwer en daarvoor is hij ook door Arie en Mieke ingehuurd. We worden rondgeleid door hun huis dat nog lang niet af is maar wel al een stuk verder dan de vorige keer dat we het zagen. Al doende werken we de hele vragenlijst af waar we mee aan kwamen en al onze vragen worden beantwoord. Heel zinvol om met deze drie experts van het concept over de bouw, oplossingen en problemen te praten. Rond lunchtijd laten we ze weer verder gaan met hun project en rijden we naar de HEMA in Almere Haven. Monique probeert er haar gespaarde punten om te zetten naar een zak met waxine lichtjes. Al twee keer lukte dat niet en het is onduidelijk waarom. Nou deze derde keer is ze opnieuw een uur aan het bellen en proberen maar ook vandaag krijgt ze de theelichtjes niet mee. Ik erger me dood maar Monique is als een terriër en op de boot gaat ze het via internet en de service balie nogmaals proberen. Uiteindelijk blijkt dat haar naam niet goed is geboekt in het puntensysteem. Kan ze niks aan doen maar inmiddels zijn we er drie keer voor naar een Hema geweest, hebben er vele kilometers voor gereden en gebeld en zijn er minimaal vier uren mee heengegaan. Wat mij betreft steken ze die dingen maar ergens op een donker plekje. In de namiddag melden we ons in Naarden waar we onze nieuwe auto in ontvangst kunnen nemen. Er is zoveel bij uit te leggen dat we er anderhalf uur zoet zijn en dan weten we nog lang niet alles. De auto kan zelf de hulpdiensten bellen als we tegen een boom aanrijden of als ik een knop indruk. De lijst met nieuwigheden is heel lang en we moeten stoppen omdat we al te laat komen voor onze diner afspraak met Nick en Justine. We zien onze nieuwe schoondochter vanavond voor het eerst en het was hartstikke gezellig. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.