Muiderzand week 52-2018

Zaterdag 22-12 We hebben de site van de makelaar bekeken en die heeft de eerste 100 hits op onze boot gehad. Best veel lijkt me maar er is maar één fijne Kerst en de beste wensen voor 2019persoon die ook nog bij de makelaar ergens over heeft geïnformeerd. Geen serieuze reactie tot nu toe maar dat zou ook wel supersnel zijn. Een gedeelte van de dag is het regenachtig maar ik kom niet echt aan klusjes toe omdat de bakboord kachel kuren heeft. Die haal ik los en maak hem schoon. Het verdelerzeefje vervang ik en na het terugplaatsen doet het apparaat het nog steeds niet. Ik kan niet goed bedenken waar het dan aan ligt en dus doe ik eerst wat anders. De stuurboordkachel weet de boot in zijn eentje ook op temperatuur te krijgen en te houden. 

Zondag 23-12 Vanmorgen start de kachel aan bakboord ook niet op en dus is het koud in de boot. Verbaasd check ik de brandstof en beide tanks zijn voor driekwart vol. Daar ligt het niet aan. Ik demonteer de stuurboord kachel en maak hem schoon. Hij ziet er trouwens keurig schoon uit van binnen maar toch vervang ik het verdelerzeefje van deze ook. Nadat ik hem weer in elkaar heb gezet en terug geplaatst, wil hij nog niet starten. Enigszins uit het lood geslagen kijk ik naar de batterijspanning maar die zou volgens Monique gewoon op 13,6V hebben gestaan de laatste keer dat ze er naar keek. Ik zie helemaal geen spanning en dat kan eigenlijk alleen als de hoofdschakelaar uitstaat. Nou dat klopt. Hij staat uit en als we hem weer aan zetten blijkt de spanning al erg laag te zijn. Minder dan twaalf volt en daar kunnen de kachels niet op voorgloeien. De schakelaar zit onder de rand van de bank en is waarschijnlijk per ongeluk door een van ons omgezet in het voorbijgaan. Met de walstroom er weer op is de spanning zo weer op niveau en dan doen de beide kachels het ook meteen weer. 

Maandag 24-12 In de USA doet Trump uitlatingen over de president van de Nationale bank, dat die verkeerde besluiten neemt en ook zijn minister van financiën belt banken om te checken of die wel voldoende buffers hebben om eventuele klappen op te vangen. De combinatie van die berichten in het nieuws, zorgen dat de koersen op Wallstreet maar liefst 5% zakken op één dag en dat heeft altijd effect over de hele wereld. Ook de koers van de DAX keldert als een baksteen en met drie long trades die de diepte in verdwijnen ontploft mijn rekening en verdampt mijn winst van de afgelopen twee weken. Nog een geluk dat ik de helft van het tegoed op mijn rekening net had  overgeboekt naar onze gewone bankrekening. 

Dinsdag 25-12 1e Kerstdag ik verdiep me nogmaals in keukens. Op internet zijn er honderden te bekijken maar ik vind er niet een waar ik echt enthousiast over ben. Vroeg in de middag zoek ik papier en potlood op en teken de keuken die ik denk dat het moet worden. Monique kan zich er goeddeels in vinden. Nou nog kijken of we het ergens kunnen laten maken. In de middag en avond komt Arne en samen eten we aan boord. Hij heeft een lekkere taart gemaakt als toespijs. 

Woensdag 26-12. 2e Kerstdag. Monique heeft de hele boot in kerstsfeer gemaakt en alles wat ik gebruik, zoals papier en potlood of een catalogus, verdwijnt binnen het uur nadat ik het gebruikte weer uit beeld. Opgeruimd staat netjes. Nick is in Polen bij de ouders van zijn vriendin op bezoek, maar Joris komt in de middag. Hij heeft een half uur op de fiets nodig om hier te geraken. Ook met hem hebben we het gezellig en we eten dit keer bij het restaurant op de haven. 

Donderdag 27-12 Morgen moeten we naar Utrecht en daarbij wilden we ook langs Hilversum rijden om weer keukens te gaan kijken. Ik voorzie te veel te doen op vrijdag en dus rijden we vandaag al naar Hilversum. Hebben we veel meer tijd en die gebruiken we volledig. Bij Grando keukens raken we aan de praat en uiteindelijk leg ik mijn tekening aan ze voor. Dat is natuurlijk de kat op het spek binden en twee uur later hebben we een hoop besproken en bekeken. We hadden de voorlopige tekening van ons te bouwen huis ook bij ons en volgende week krijgen we 3D tekeningen te zien van ons ontwerp met twee verschillende ‘looks’.

Vrijdag 28-12. Gisteravond had ik een beetje een onbestemd gevoel over wat we gezien hebben die dag bij de keukenzaak. Er zullen vast wel mooie 3D tekeningen uitkomen maar mijn gevoel zegt nog niet dat het goed zit en ik ben bang dat ik straks naar aanleiding van al het voorwerk van het bedrijf, geen nee meer durf te zeggen. Elf jaar geleden hebben we tegen scheepslogica in, een natuursteen aanrecht laten maken voor Victory. Op een gewoon schip (monohull) maakt dat extra gewicht minder uit dan op een catamaran. Daar heb ik geen dag spijt van gehad, integendeel, ik werd elke keer blij van het heel fraaie blad, het was geen dag hetzelfde. Vorige week zochten we dat bedrijf op maar het bevindt zich niet meer op dezelfde plek. Later bezocht ik het en had er een hernieuwd gesprek met dezelfde persoon, Maarten, als destijds voor Victory. Hij herkende mij en wist nog alles over Victory te vertellen. Nu heeft hij nauwelijks showroom maar meer een ontwerp bureau voor keukens. Ik wil ons geval aan hem voorleggen maar ben een beetje bang dat het onbetaalbaar gaat worden als hij met Poggenpohl gaat tekenen. Toch gaan we er langs, op onze weg naar Utrecht. Ik vertel dat we al ver zijn met een ander keukenbedrijf maar… Ik vertel ook dat er een plafond zit aan wat we willen uitgeven en Maarten zegt dat dat evengoed veel geld, ruim voldoende in ieder geval, is om een prachtige keuken voor te maken. Wij blij, hij gaat aan het ontwerpen. Kennelijk werken al die keukenbouwers met 3D tekeningen. We zijn benieuwd.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.