Muiderzand week 51-2018

Zaterdag en zondag hebben we amper actie ondernomen, we hebben wat dingetjes in de boot aangepakt en verder opgeruimd want er moeten verkoop foto’s gemaakt worden. Monique wil graag haar kerstspulletjes ophangen en neerzetten maar dat moet wachten tot die foto’s gemaakte zijn. Op zaterdag hebben we op ons gemakkie de hele haven doorgelopen. Tot 2006 hebben we hier aan de I-steiger gelegen en er blijkt niet zoveel veranderd te zijn. Het toiletgebouw bij de steigers verderop in de haven is grondig vernieuwd, net als alle steigers, verder is het nog zoals we het kenden. Van zaterdag op zondag viel er sneeuw. Het was maar een dun laagje maar de haven veranderde in de goede zin. Het zag er prachtig uit maar we bleven lekker binnen, uit de koude snijdende wind. 

maandag 17-12. Een bekende van Monique van lang geleden is overleden en vandaag gaan we naar haar begrafenis. Het was inmiddels een oude beminnelijke dame geworden en de sprekers uit haar familie weten Monique en mijzelf te beroeren als ze herinneringen ophalen. Ik kan moeilijk onaangedaan blijven als mensen zo hun verdriet uiten. Monique (her)kent wel verschillende mensen, ik niet. Het was uit de tijd van voordat ze mij leerde kennen. Op de terugweg doen we een boodschap en bezoeken we Ria, in Hilversum. Leuk elkaar weer te zien. 

Dinsdag 18-12  in de ochtend ben ik bezig op de beurs maar ik zit weer verkeerd met mijn inschatting dat de koers naar beneden zou gaan, net als bijna de hele vorige week. Vandaag is hij meest omhoog gegaan en ik pak mijn dagdoel wel maar dan moet ik nog wel van de verliesgevende trades af. In de middag ga ik een klus opknappen in Hilversum en Monique zal de koers in de gaten houden. De helft van wat er nog open stond kan ze afsluiten, maar als ik thuiskom lopen er nog steeds vier tegen. Ik sluit ze af en hou alsnog een beetje winst over. Beter zo dan verlies. Op deze manier ga ik alleen mijn doel voor de maand niet halen. 

Woensdag 19-12.  Net als gisteren begin ik de dag met het handelen op de beurs. Ik was al in het pikkedonker opgestaan, wakker genoeg om wat geld te verdienen. Al voor acht uur ben ik actief en pak ik de eerste twee tientjes. Het valt niet mee maar beetje bij beetje weet ik de winst wat op te voeren terwijl mijn verlieslatende trades ongeveer gelijke tred houden met de winst. Ik moet terug naar Hilversum en wil daar vanwege het verkeer niet al te laat naartoe. Nog voor lunchtijd ga ik op weg met een trommeltje brood mee. Er lopen nog twee trades maar ik zat niet ver onder het dagdoel, met een beetje mazzel lopen die laatst twee er gaande de middag ook uit. Gisteren kon ik niet goed bedenken hoe ik het verstoppingsprobleem in Hilversum op kon lossen maar dat nachtje slapen heeft weer geholpen. Met een kwartiertje is het probleem verholpen dankzij de methode die ik vannacht had bedacht. Ik doe meteen een wasje in de wasserette aldaar en rijd tevreden naar huis, zonder file. De koers van de DAX heeft die twee laatste trades nog niet bereikt maar is wel op de goede weg. Ik besluit nog wat te handelen tijdens het wachten op de juiste stand en zo kan ik om een uur of vijf met een mooi beetje meer dan mijn dagdoel afsluiten. 

Donderdag 20-12  De dag begint feitelijk precies hetzelfde als gisteren: ik zit al in het donker achter de laptop tientjes te scoren en dat gaat weer prima. Het is een sombere dag maar als ik vanmiddag van de beurs af kan, wil ik wat aanpakken aan boord. Deze tientjes tellen wel behoorlijk op en dat wil ik sowieso graag positief afsluiten. Als het niet al te laat is doe ik de klusjes daarna wel. Tegen de tijd dat mijn dagdoel is bereikt heb ik nog wat lopen dus ga ik door. Ik kan zulke verliesgevende trades wel afsluiten, maar dan moet ik ook hun verlies incasseren. Zolang ze ‘open’ blijven staan verlies of win ik er niks aan. Maar als de koers tegen loopt en ik ben er niet alert op dan kan ik alles wat ik op mijn handelsrekening heb, verliezen. De broker zou automatisch mijn account blokkeren en de trades met verlies en al afsluiten. Zo ver komt het niet want ik sluit de laatste trade ook met winst af en kan weer dik tevreden zijn. Het regent dan wel en ik ga me niet meer druk maken om klusjes. Ik kan het hele weekend klussen want dan is de beurs dicht. Monique heeft de hele boot in kerstsferen gebracht en overal fonkelen lichtjes en hangen er afbeeldingen van kerst taferelen. 

Vrijdag 21-12 Ook vandaag zit ik al vroeg achter de laptop en het beeld van gisteren en eergisteren herhaalt zich. Al om een uur of een heb ik m’n dagdoel bereikt en sluit ik de laptop. Het was een goede week voor mij op de beurs, ondanks dat het in Amerika de slechtste was sinds 2011. Trump ligt overhoop met de Democraten in het huis. Ze willen hem de miljarden voor de bouw van zijn grensmuur niet geven. Hij ontslaat nog wat mensen en dreigt de begroting niet te tekenen als de democraten hem zijn zin niet geven. De koersen in de VS zijn flink gezakt. Hier in Europa was het lang niet zo dramatisch. zo’n 0,2% in de min. Voor mijn manier van handelen maakt het niet uit of een koers omhoog of naar beneden gaat. Het scheelt wel of ik dat voor ik begin ‘s ochtends, goed inschat of niet. Cocoon staat sinds donderdag te koop op internet, ik ben benieuwd hoe het zal gaan. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.