Cocoon For Sale! Schionning 16.50X

Cocoon is onze vijfde zeezeilboot en we vinden deze catamaran de fijnste van het stel. ze is niet alleen het meest comfortabel, ze is ook mooi en supersnel. We wonen op de boot en alles wat we in een huis willen, hebben we in deze boot, op een tuin na dan. We hebben haar helemaal naar eigen wens ingericht en nu we er een jaar op wonen en zeilen, zijn we het er over eens dat het niet beter wordt dan dit. Toch gaan we Cocoon verkopen.
https://www.yachtingcompany.nl/…/y…/955541/schionning_16.20_

Eerlijk gezegd is het zeilen in Europa ons wat tegengevallen en we hadden de keus om ons op het te bouwen huis te storten of om terug naar de Pacific te varen. Dat laatste doe je niet zomaar even, het is best wel weer een onderneming en al doende zou in dat geval de nieuwbouw bezig zijn. Na tien jaar zeezeilen is de drive niet meer zo sterk wat dat betreft en het bouwen van ons gloednieuwe huis vinden we nu een interessanter project. Dat alles neemt niet weg dat Cocoon een geweldige boot is gebleken. Door de zelfkerende fok en de elektrische lier is ze heel eenvoudig te zeilen, ook als het weer niet meewerkt. Er zijn geen daggerboards om te bedienen, zoals bij de meeste snelle catamarans. Ook al hebben we een hoop huisraad aan boord, met weinig wind zeilt ze op de meeste koersen in de buurt van de windsnelheid en af en toe sneller. Met meer wind vinden wij het tot en met een knoop of veertien SOG relaxed en comfortabel. Als het harder ging (we hebben tot 17kn gevaren)  begon ik gas terug te nemen, het is wel ons huis waarmee we eigenlijk alleen maar naar een volgende ankerplek hoeven.

Ben je misschien geïnteresseerd om zelf  te gaan zeilen met Cocoon, laat het even weten, dan maken we een afspraak.  jbkolman2@hotmail.com

Klik op de foto om hem te vergroten en er vervolgens op eigen tempo doorheen te kunnen gaan.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.