Almere, 2018, week 49

een wirwar van dradenZaterdag 1-12;  Jacques is vanaf 9 uur geweest , alle bedrading gelabeld en losgetrokken. We halen het hele montageblok eruit en vervangen dat voor een veel kleiner. Daar sluiten we de belangrijkste draden weer op aan zodat we vanavond naar het toilet kunnen en de kranen en verlichting weer werken. Jacques komt op zondag terug. Alle bedrading komt nu in kabelgoot langs plafond vd kast en dus uit de weg. Netjes en veel beter; de Honda laadt letterlijk 3 x zoveel, nu de aansluitingen zijn vernieuwd.

Zondag om twaalf uur verder gegaan met de bedrading vh schakelpaneel uiteindelijk is de hele boel netjes gereorganiseerd en opgebonden. Alle draden kregen hun plus of min van blokjes die op de vloer van die kast waren gemonteerd. Vandaar dat het gewoon een grote, los liggende bos spaghetti was. Inmiddels zitten alle minnen op een verzamelblok gemonteerd, naast de goot waarin ze omhoog komen. Alle plussen en andere draden zitten nu strak in een goot omhoog en langs het plafonnetje vd kast. De deur kan weer helemaal open en de kast lijkt leeg. 

Maandag 3-12; vannacht kwam de wind hard vanuit het westen en dus dwars op de romp. Sommige stootwillen krijgen een hoop druk te verduren en dat kan niet goed zijn voor de nieuwe verf.  Het eerste wat ik vanmorgen doe is een aantal trades plaatsen en vervolgens ga ik lange lijnen van de boot naar de wal brengen. De lijnen verleng ik met andere zodat ik bij de palen van de trailerhelling kan komen. Daar leg ik ze met een geknoopte lus omheen en terug aan boord ga ik ze straktrekken om de boot van de steiger af te krijgen. Met de harde wind lukt dat deels. Later op de dag luwt de wind en duwt Monique de boot van de steiger af terwijl ik die lijnen naar de trailerhelling zo strak mogelijk doorhaal. Het handelen is vandaag een spannende aangelegenheid. Ontwikkelplan terug gehad en er moeten nog heel wat vragen worden beantwoord; ze (de gemeente) willen nog veel meer weten. Tot het onbetamelijke af, als je het mij vraagt.

Dinsdag 4-12; hele dag op de beurs bezig geweest en die liep vreselijk tegen. Ben gestopt met handelen op plus 600 maar de openstaande trades liepen steeds groter verlies. Uiteindelijk stop loss ingesteld om het restant op de rekening te beschermen. De stop loss wordt bereikt; verlies zo’n 3000 euro. Netto bijna 2400 verlies . Pijnlijk.  Met Joris bij hem thuis verbeterde  ontwikkelplan kaarten gemaakt. 

Woensdag 5-12; gehandeld met minder CFD’s per trade en heel voorzichtig alleen maar kleine winstjes genomen. Amper risico gelopen. Om drie uur uitgestapt met 270 winst. Beetje teleurstellend. In de avond alleen naar Joris geweest om verbeterde geschreven deel vh ontwikkelplan uit te werken met plaatjes en nette opmaak. Hij maakt er de kaarten bij met enige aanpassingen.

Donderdag 6-12; vanmorgen bleek het aggregaat stuk en dus zaten we zonder stroom voor de kachels. Naar Weesp gereden om het Hondaatje na te laten kijken maar die bleek onherstelbaar beschadigd. Alles was te heet geworden en daardoor olie helemaal ingedikt en taai als teer geworden met een vastloper tot gevolg. Nieuwe gekocht. In de middag en begin van de avond 600 verdient op de beurs. Die is giga gezakt en Arne kreeg vanmorgen een zeperd. 

Vrijdag 7-12; gisteravond is het volgens verwachting al flink gaan waaien. Voor die tijd heb ik met behulp van de bijboot een derde lijn gespannen tussen boot en palen van de trailerhelling. Zo worden de krachten van de wind op de zijkant van de romp over drie kikkers verdeeld. Beter, al is het maar gevoelsmatig. Vanmorgen eerst een stel orders geplaatst en een tijdje gehandeld, toen de vallen van de mast afgeleid. Ze hingen er nog langs en met al die wind gaf dat het nodige geklapper. Buiten hoor je dat niet zo, maar in bed des te meer. Nu zitten ze op de preekstoelen vóór vast. Langzamerhand pak ik weer mijn winstjes terug van de beurs. Het weer is met harde wind en veel regen abominabel. De temperatuur is wel zacht maar we gaan er niet van genieten, binnen is het een stuk beter. 

2 Responses to “Almere, 2018, week 49”

 1. Che Chow says:

  Hé JB, hoeveel lezers had je eigenlijk? Blijkbaar zijn er naast Ria, Rob en JJ weinig mensen verdrietig dat je stopt c.q. minder gaat schrijven!

  Houd t.a.v. de beurs het nieuws goed in de gaten. Het kan zijn dat we aan het eind van een rally zijn. Heb je belang bij de tijdschriften die ik ontvang van de VEB?

  • JB says:

   Het aantal lezers wisselt sterk per dag, vorige week vrijdag waren er bijvoorbeeld meer dan 100 vieuws, maar het gemiddeld aantal lezers was ongeveer 40 per dag.
   ik heb me wel eens laten vertellen dat mensen het (technisch) lastig vinden om te reageren. De laatste maanden kregen we ook regelmatig verzoeken vanuit Roemenie en dat soort schimmige landen voor een user registratie. Daar gaan we voor de zekerheid maar niet op in.
   Ik begeef me alleen op de Duitse DAX met het Daytraden en ik denk dat ik aan het algemene (buitenlandse) nieuws wel redelijk de reacties op die koers kan inschatten. het blijft koffiedik kijken maar eigenlijk doet het er niet echt heel veel toe of de koers omhoog dan wel omlaag gaat. het helpt wel als ik het meteen ‘s ochtends goed inschat. ik pak zowel bij een opgaande koers als bij een dalende koers kleine winstjes. dat lukt vaak al binnen enkele minuten of seconden na het openen van een trade. Dit om aan te geven dat ik denk weinig baat te hebben van de VEB info. evengoed wel bedankt voor het aanbod.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.