30 november 2018 Almere

Voor de verandering beginnen we de dag weer eens met een bijna heldere hemel en dus een stuk lichter dan voorgaande dagen. Ik hoef niet eens lampen aan te doen als ik mijn ontbijtje en koffie maak. Iets later dan gisteren begin ik met mijn eerste trades en alhoewel ik op short begin, heb ik na een minuut of twintig alleen nog maar long orders lopen. Ik had bij short orders moeten blijven. De koers is naar beneden gelopen en hield dat maar liefst 110 punten vol. Tegen die tijd zit ik tegen een groot virtueel verlies aan te kijken en daar word ik niet erg vrolijk van. Het ging zo goed.

Later vraagt Monique hoe het gaat en mijn antwoord is dat het een lange dag gaat worden. Ik vestig mijn hoop op een terugkerende koers en zo langzamerhand denk ik dat ik me in mijn handjes mag knijpen als ik deze dag ├╝berhaupt nog zonder verlies af kan sluiten. Rond lunchtijd is het verschil tussen mijn dagwinst en de negatieve stand op mijn dagbalans ongeveer 2.500. Dat laatste is dan nog virtueel, het kan minder maar ook nog meer worden. 

Het is de kunst om de zenuwen in bedwang te houden en uit paniek geen gekke dingen te doen. Zoals ik eerder al schreef, het is een enerverende bezigheid. Na alle voorspoed van eerder deze week mag ik nog niet klagen maar het voelt toch een stuk minder leuk dan gistermiddag. Na de lunch kruipt de koers tergend langzaam weer omhoog en het verlies wordt alsmaar kleiner. Ik ben er nog steeds niet uit. Gaandeweg heb ik wel steeds kleine trades gemaakt. Ik ging maar door om het winstbedrag te vergroten want dat compenseert het verlies nog wat.

Die eerste trades van de dag staan er nog altijd en die veroorzaken de negatieve stand. De Amerikanen maken een stukje van het verlies goed door om halfvier de koers wat omhoog te stuwen maar het was nog lang niet genoeg. Wel zorgen ze er voor dat het heel langzaam blijft oplopen en op dit moment, 18.45 uur, is het virtueel verlies ongeveer hetzelfde als wat er vandaag op mijn rekening is bijgekomen. Ik zou nu dus zonder winst of verlies af kunnen sluiten maar dat spreekt me nog niet zo aan. Ik hoop, of gok, dat de koers zo op deze vrijdagmiddag toch nog wat hoger afsluit. Vrijdagen sluiten vaker hoger af dan de andere dagen van de week.

Enfin, dit was even het laatste stukje, pas later volgende week schrijf ik weer een ander stukje. Mijn half Chinese lezer vindt het jammer maar voor het eerst sinds 2008, als ik me tenminste goed herinner, ga ik een aantal dagen overslaan om redenen die ik gisteren aanvoerde. Bedankt alle trouwe volgers, bedankt voor de leuke commentaren en dat jullie mij een reden gaven om dit zo vol te houden. En check het blog van volgende week even. Kijken of ik b.v. volgende week ook nog wat weet te verdienen op de beurs of misschien hebben we dan gehoord of ons ontwikkelingsplan door de gemeente in orde is bevonden. Ik houd jullie op de hoogte van een en ander. 

4 Responses to “30 november 2018 Almere”

 1. Che Chow says:

  GRAAG ALLEMAAL MIJN ANTWOORD LEZEN OP 29 NOVEMBER EN REAGEREN.
  DOEN ALLEMAAL

 2. een jarenlange lezer says:

  Ik lees je/jullie blog al jaren (bijna vanaf het begin) en het is o.a. mooi om te zien hoe je gegroeid bent in je schrijfstijl. Heb veel en lang gereisd, echter nog nooit gezeild maar jullie weblog werd nagenoeg dagelijks bezocht en (met plezier en interesse) gelezen. En nu is het opeens over omdat jullie je op een andere manier gaan settelen?? Snik……

 3. Jan Bart says:

  Dank jullie wel voor de reacties. Afgelopen week heb ik min of meer vakantie van het schrijven gehad en dat is een beetje wennen. Ik heb nog wel dagelijks een paar regels geschreven en op vrijdag heeft Monique die samenvatting van de week als een stukje in de site gezet.
  Misschien dat we in het voorjaar ons huis kunnen gaan bouwen en misschien is dat ook wel weer leuk om over te gaan schrijven. Als dat gebeurt kondig ik het aan in dat wekelijkse stukje. Eerst maar eens overwinteren hier in dit koude land. Een fijn jaareinde alvast en kijk het blog nog eens in, je weet nooit…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.