26 november 2018 Almere

Ik ben er vroeg uit, zodat ik op tijd de koers van de DAX30 kan volgen. Snel doe ik de kachels aan en zet me dan voor de laptop. Vandaag heb ik moeite om een internetverbinding te krijgen via de telefoon maar na een minuut of acht lukt het dan toch eindelijk. De koers is met een sprong omhoog begonnen. Een grote sprong. Gisteren wist ik nog niet goed of ik long of short zou gaan want de beurs was vrijdag precies op het gemiddelde van de hoogste en de laagste stand van vrijdag geëindigd. Aangezien de beurs omhoog gaat en blijft gaan, zet ik mijn orders op ‘long’. Dat blijkt een goed begin.

Monique staat wat later op en dan sta ik al flink in de plus. Het is een spannende bezigheid en het gaat ook ergens om. Ik kan me voorstellen dat het ‘gamen’ van de jongelui een zelfde soort spanning teweeg brengt, en dat is op zich leuk om te doen, maar dat kost ze alleen maar tijd. Bij mij kost het tijd én geld, als het niet goed gaat, maar het gaat vooralsnog prima, ik verdien goed geld en ik stop nog even niet. Dat is een van de valkuilen: je kunt beter wel stoppen als je dagdoel is bereikt. Ik ben echter hebberig en ik heb tijd, dus wil ik proberen om dat dagdoel omhoog bij te stellen. 

Zo rond de lunch zitten we wel te kijken of ik er clean uit kan komen maar één van m’n trades loopt nog tegen. Als de koers eindelijk genoeg naar mijn zin in de buurt is sluit ik die laatste af met een klein verlies. De balans is dan toch wel riant in de plus. Ondertussen hebben we een boodschappenlijstje gemaakt en daartoe rijden we naar de supermarkt. Zo langzamerhand leren we de winkelcentra in Almere een beetje kennen en dat is een handige bijkomstigheid van dat we nu hier liggen. 

Na de verschillende bood(t)schappen tanken we voor de kachels, de generator en voor de auto. Toevallig is het goedkoopste tankstation van Almere bij ons om de hoek, dus da’s mooi meegenomen. Vlak nadat we weer thuiskomen opent in Amerika de Nasdaq en ik kan het niet laten om te proberen om wat rendement te halen uit die hernieuwde activiteit op de Duitse beurs. Monique vraagt zich lachend af of ik misschien verslaafd ben geraakt, maar tegelijkertijd vindt ze de snel groeiende stand op mijn rekening wel prachtig. Ze heeft alleen een heel ander wensenlijstje dan ik, dus moet ik die verslaving voorlopig nog maar wat verder uitbuiten. Mijn dagdoel heb ik vandaag bijna verdubbeld, een welbestede dag derhalve. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.