16 november 2018 Almere

Gisteren heb ik uit gewoonte Enkhuizen boven mijn stukje geschreven, maar toen lagen we dus al hier bij de Blocq van Kuffeler, vlakbij Almere. Het is vrijdag dus ga ik vanmorgen opnieuw in de weer met mijn demo oefenprogramma, op de beurs. Ook tussen 9 en 11 uur weet ik weer te scoren en dat maakt dat ik alle 7 keren dat ik deze week heb gehandeld, met winst heb afgesloten. Ik word steeds meer overtuigd dat dit mijn nieuwe hobby gaat worden. Nog nooit een hobby gehad die geld oplevert, dus leuk om met die traditie te breken. 

Het was flink mistig vanmorgen vroeg en we zagen alleen maar een grote groep meeuwen op het eind van de steiger. De dijk aan de overkant, zo’n driehonderd meter van hier, bleef onzichtbaar in het grijs. Langzaam trekt de mist op en nadat ik mijn trading sessie heb afgesloten zien we een bellyboat deze kant op komen. Hij heeft een kleine boeggolf op het rimpelloze water en ik verbaas me erover dat de man zo hard kan flipperen met zijn zwemvliezen dat hij een boeggolf heeft. Benieuwd naar zijn resultaat vanmorgen loop ik naar de trailerhelling vlak naast ons.

Zijn bellyboat is super uitgerust met zelfs een kleine elektromotor. Hij heeft naar eigen zeggen 24 maatse snoekbaarzen gevangen. Ik heb hier lang geleden ook wel eens gevist vanuit mijn dinghy, maar toen bleef het bij één mooie snoekbaars. Dit is het seizoen dat ze naar het diepere water trekken, dus zijn ze makkelijker te vinden dan in de zomer. Evengoed een super resultaat. Hij heeft vanaf vijf uur half in het water gezeten en staat ondanks zijn dikke wetsuit nu wel te rillen op de trailerhelling. Nagenietend blijft hij toch met alle plezier vertellen over hoe het ging. 

Onze accu’s zijn niet goed meer en nu er geen walstroom meer is zijn we er wel op aangewezen, dus moet er bijgeladen worden met de kleine Honda aggregaat. Ik ben al aan het zoeken geweest naar nieuwe, het wordt duidelijk dat die hard nodig zijn. De Honda kan er niet eens veel bij geladen krijgen, ze zitten zo vol maar zijn ook zo weer leeg. Het liefst wil ik dat apparaat permanent in het motorruim laten staan, ook als we hem laten draaien maar dan moet ik de aansluiting op het boordnet veranderen. Dat is niet zo ingewikkeld maar om de uitlaat naar buiten te krijgen is nog wel even een dingetje. 

We gaan naar het winkelcentrum in Almere Buiten en dat is maar een paar minuten rijden. Ik heb een metalen T-stuk nodig met een doorsnede van dertig mm en dat zit niet in het standaard pakket van de Praxis of de Gamma. Voorlopig moet het luik van het ruim nog open blijven als de Honda aan het werk is. Beetje lawaaiig, maar dat gaat goed komen. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.