7 november 2018 Enkhuizen

Het was al donker gisteravond toen we aan trillingen in de boot merkten dat iemand onze (zwem)trap beklom. Henk kwam vertellen dat het niet gaat lukken om Cocoon donderdag weer te water te laten. Er blijkt geen hijskraan beschikbaar te zijn op die dag. De eerste gelegenheid wordt op volgende week dinsdagochtend. Vroeg, heel vroeg, zal de kraan hier zijn. Volgens Monique zijn de windverwachtingen gunstig voor die dag. Beetje jammer, dat het nog een week duurt, we zijn er wel aan toe om weer te dobberen.

Florian heeft zijn Safier een eindje verderop gelegd langs de loswal omdat hij moet slijpen en lassen aan zijn boot. Hij wil ons de mogelijk vrijwaaiende ijzerdeeltjes niet aandoen, die zorgen voor roestspikkels op het dek en dat is hardnekkige ongein. Hij staat het te vertellen als Theo aan komt rijden. Die wil de draad oppakken waar Ruud die gisteren liet liggen omdat zijn oplos-, c.q. schoonmaakmiddel op was. Ik kan Theo melden dat de hele boot al schoon is omdat ik het goede oplosmiddel heb gevonden. 

Omdat er een crisis is in de relatie van Joris, heeft die me gevraagd om zelf de eerste benodigde stappen te zetten voor de procedure in Oosterwold. Dientengevolge heb ik me vandaag gebogen over het ‘Ontwikkelplan’ dat we in moeten dienen voor onze te bouwen huizen. Men wil een hoop van ons weten, zelfs hoe we de financiering van het een en ander op gaan lossen. Nou zal dat geen probleem worden maar gevoelsmatig vind ik het nogal ver gaan. Ook als wij de grond kunnen betalen wil de gemeente kennelijk toch zeker weten dat we ook de vervolgstappen kunnen zetten. 

Broer Jeroen belt op een gegeven moment op en zegt dat hij vlakbij is. Hij komt even buurten. Hij is nog maar kort geleden begonnen in zijn nieuwe baan en vertelt er enthousiast over. Ik krijg er de bedrijfsinfo ook bij omdat het product dat hij nu aan de man brengt me erg aanspreekt. Bij onze PopUp woning zal het waarschijnlijk niet worden gebruikt, maar het lijkt me wel iets van de toekomst. Isolatiemateriaal en daken van Isovlas. Later lees ik me in en als het dakmateriaal niet bij onze woning meegeleverd zou worden, dan zouden we het dak zo bij hem kunnen bestellen. En waarschijnlijk wel doen ook. Maar goed, eerst alle papieren voor die procedure maar eens aan zien te leveren.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.