4 november 2018 Enkhuizen

Gisteravond een paar verschillende indelingen gemaakt van de huizen en garages op ons toekomstige kavel in Oosterwold. Joris had ons een CAD getekende schetssituatieschets opgestuurd via de mail en die heeft Monique geprint. Ik knipte de onderdelen eruit en ben gaan schuiven op een ander plattegrondje van ons kavel. Leuk werk. Monique snapt niet dat ik daar uren mee bezig kan zijn maar ik vind het niet alleen leuk maar ook belangrijk om de ligging van de huizen, of in ieder geval van dat van ons, heel goed te overdenken. Bouwen kun je maar beter in één keer goed doen.

Ik maak fotootjes van de verschillende opties en die stuur ik naar Joris en Elleke, met plus en minpunten van de getoonde ligging. Zij appen dan weer terug wat ze er van vinden en zo komen we vandaag, denk ik, tot een indeling die wij allemaal wel zien zitten. Onze architect wil het ook graag zien om er over mee te denken, ik zal hem ook een fotootje sturen. Misschien wat voorbarig maar Monique plaatst hem ook bij dit stukje. Als je op de indeling van de huizen wilt gaan turen: dit was de allereerste versie want die had Joris nog in zijn bestand. De werkelijke indeling van ons huis is veranderd. Ons huis is het onderste, langs de weg (delen we met aantal andere initiatieven maar het is een cul de sac). De bovenste woning wordt die van Joris en Elleke.

Ik bel met Agnes om te horen op hoeveel grond zij haar huis heeft want dat geeft me wat meer gevoel voor de grootte van onze toekomstige tuin (flink groot). Toen we bij haar logeerden raakte ik erg gecharmeerd van haar tuin met al zijn vogeltjes en beestjes. Ze heeft er een hoop aan gedaan om het een prettige woonomgeving te maken voor al wat kruipt en rondvliegt en is daar dan ook goed in geslaagd. Met haar tuin in gedachten zit ik ook te schetsen op ‘ons’ kavel. Hopelijk kunnen wij ook zo’n diervriendelijke tuin tot stand brengen. 

Vanmiddag zijn we naar moeder gereden en die maakt het nog steeds redelijk goed. We zien haar wel langzaam minder worden maar daar is nou eenmaal niet aan te ontkomen. In ieder geval heeft ze het nog steeds wel naar haar zin en is ze dankbaar voor het bezoek en haar fijne huis. Ze vindt het overigens wel mooi genoeg geweest zo, maar is niet ontevreden met hoe het gaat. We treffen haar in haar keuken waar ze aan tafel over een paar plaatjes van planten en struiken zit gebogen. Die heeft ze in haar tuin geloof ik maar dat werd me niet helemaal duidelijk. Na het eten gaan we weer terug naar de boot en laten haar moe maar tevreden achter. De thuiszorg zal haar niet veel later helpen met het naar bed gaan. Tja, ik ben een dagje ouder geworden maar zij ook en haar voorsprong is groot.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.