8 oktober 2018 Enkhuizen

We hebben niets op de agenda staan voor vandaag en dientengevolge doen we rustig aan. Nog rustiger dan anders bedoel ik. Het is mooi weer, de zon schijnt en de wind is helemaal  terug gedraaid, naar het zuiden. Ik zit nog te lezen en me ergens in te verdiepen als Monique de deur uitgaat om boodschappen te doen. Beneden ons is Theo aan het werk met de kielen. Ik heb nog niet gezien wat hij precies deed want ik ben de boot nog niet af geweest vandaag.

Ik verdiep me in een heel verhaal over daytraden op de beurs. Dat lijkt me wel wat, we hebben een kapitaaltje en we hebben tijd ook. Ik lees over een man die er dagcursussen in geeft en behalve dat je de beginselen leert van hoe het werkt, krijg (koop) je ook een computer tool om het daadwerkelijk te doen. Met een speciale app kun je als het ware ‘droogoefenen’ en het lijkt me leuk. Soort van vissen, maar dan hoef je niet elke dag vis te eten als het goed gaat. Voorlopig pak ik eerst de buitentafel maar weer eens aan. De rand die ik gisteren dik in de plamuur heb gezet bewerk ik vandaag met schuurpapier om hem mooi glad te schuren. 

Na de lunch doe ik hetzelfde met de helften van het tafelblad. Ik schuur ze licht op en maak daarna de lak klaar. Zo netjes mogelijk rol ik de Hammerite uit over de twee kanten die ik vandaag in de verf zet. Monique vindt het nog wat streperig maar die zie ik telkens, of ik de verf nu dik of dun uitrol. Ik vertrouw erop dat het streperige gaande het droogproces verdwijnt. Voor ik begon te schuren zag ik ook geen strepen. Mijn klussen voor vandaag zijn dan alweer gedaan. In de middag zoek ik nog meer info over dat daytraden en ik vind er een aantal YouTube filmpjes over. Interessant. Eerst virtueel maar eens een tijdje oefenen. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.