7 oktober 2018 Enkhuizen 

Na een erg onstuimige nacht met veel wind uit het noorden is het ergens vroeg in de ochtend rustig geworden. De meeste wind is weggewaaid en het restant komt nu iets meer uit het noord oosten. Dat scheelt een heleboel qua lawaai want er is een flink stuk van het zeil losgewaaid en dat klapperde nogal vannacht. Deze windrichting hebben we nog nauwelijks gehad en ik weet ook niet of ze de tent nog wel nodig hebben, dus ik dacht laat maar waaien in plaats van het opnieuw vast te tapen.

Terwijl Monique binnen stofzuigt en de spullen bij elkaar pakt om mee te nemen, plamuur ik de randen van de kuiptafel buiten. Dat tafelblad bestaat uit een vijf centimeter dik multiplex blad met een teflon toplaag van twee millimeter. Dat is een prima tafel gebleken en daarom ga ik die wat mooier afwerken. Door hem nu vast te plamuren, kan ik de rand morgen wel gladschuren. We laten de witte kunststof toplaag gewoon zoals het is en de buitenrand verf ik met dezelfde grijze Hammerite. We zijn namelijk tevreden met hoe het op de binnen tafel uitpakt en met alleen een rand ervan op de tafel buiten, denken we daar nét een goed accent te leggen en het tegelijkertijd dus netjes af te werken. 

Om ongeveer elf uur stappen we in de auto om naar Oldeberkoop te rijden. Hiervandaan is dat ongeveer een uur en twintig minuten gaans. Als we aan komen rijden vallen ons meteen de gordijnen op die nog dicht zijn. Dat is ongewoon. Ik verwacht daarom dat ze misschien op de bank een tukje ligt te doen maar ze blijkt klaarwakker in de weekend bijlage van de Volkskrant te zitten lezen. Ze ziet me meteen en zegt dat ze het helemaal fijn vind dat ik d’r ben. Ze weet onze naam en is goed helder. Dat de gordijnen nog dicht zaten maakte haar weinig uit.

Het gaat redelijk goed met haar zegt ze. Het is niet zo dat ze zich opeens van alles wel herinnert maar ze maakt een goede en opgewekte indruk. Ze wordt helemaal blij als ze visite krijgt, ze leeft van het ene naar het andere bezoek, maar vergeet al snel dat je geweest bent. Gelukkig heeft ze veel aanloop en staat er op haar kalender wie er komt, zodat ze zich daar op kan verheugen. Elke keer opnieuw als ze het weer leest. Dat voordeel heeft ze dan weer wel.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.