30 september 2018 Enkhuizen 

Het is zondag maar om een uur of acht komt Dimitri om verder te werken aan de zijkant van de romp en de tent. Hij verstevigt de tent met nog veel meer tape en werkt de in de primer staande zijkant verder af met ontvetter of zoiets. Wij hopen maar dat het morgen, als er twee lagen lak moeten worden gespoten, droog blijft aan die zijkant. De tent is (inmiddels) degelijk genoeg maar ik ben bang dat de voorspelde regen manieren vindt om langs de zijkant te lopen. We gaan het meemaken, eerst komt de metallic kleur erop en dan een laag blanke lak.

Vandaag was er ook wat regen voorspeld maar die hebben we vooralsnog niet gezien. Tegen elf uur rijd ik naar de Mc Donalds voor een kop koffie en een pitstop. Op zondag kunnen we niet op de werf terecht. Ik neem voor de harde werker uit Nieuw Zeeland een kop koffie mee terug. Hij woont hier ergens in een airB&B en is de enige van de mannen van de Groot die op deze zondag werkt. Hij kan ook niet in zijn bedrijf terecht. Ik ga aan de gang met het deksel van de tv-kast. Die is eigenlijk onderdeel van een smal bureau maar ik had hem nog niet bevestigd. Hij moest nog op maat worden gemaakt en met grof schuurpapier begin ik daar aan. 

Door het scharnier paste het blad niet meer, het is aan de lange kant ongeveer een millimeter te breed. Na het op maat schuren bevestig ik het met een hoop kleine schroefjes. De tv tilt het op en als het apparaat naar beneden gaat, dan zakt de deksel weer terug als onderdeel van het bureaublad. De volgende actie van vandaag is het schuren van het tafelblad. De epoxy die ik gisteren in de zijkanten heb gesmeerd is bijna helemaal hard en ik waag een poging om het te schuren. In het ergste geval gaat de epoxy rullen en dan wacht ik nog een dag. 

Het gaat echter prima. Ik schuur eerst de zijkanten met korrel tachtig en als die goed recht en glad zijn ga ik met fijnere korrelgrootte hetzelfde nogmaals doen. Dat gaat sneller maar als ik bij korrel 180 kom, krijgen ook de andere oppervlakten een beurt. Uiteindelijk, en dan ben ik anderhalf uur verder, is het tafelblad aan alle kanten tot op korrel 240 geschuurd. Het zijn twee bladen die uit kunnen klappen en ze zijn nu klaar om een eerste laag verf te krijgen. Misschien morgen, als we kunnen beslissen wat voor verf erop moet komen én als het niet al te slecht weer wordt. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.