27 september 2018 Enkhuizen

Dimitri is de paar gerepareerde plekken aan het schuren als wij opstaan. Gisteren heeft hij daar een soort primer opgerold en vandaag wordt de hele stuurboord zijde in de primer gespoten en daarom schuurt hij de voorbehandelde plekken eerst net zo glad als de rest van de romp. Wij maken ons klaar om op weg te gaan. Derek pakt zijn spullen in want vanmiddag rijden we door naar Schiphol om hem weer bij het vliegveld af te zetten. Ons eerste doel is Almere Oosterwold om te laten zien waar we komen te wonen maar ook om zelf weer te kijken hoever andere plannen vorderen. 

Van het industrieterrein waar we staan hoeven we alleen maar rechtsaf te slaan en dan rijden we op de Houtribdijk wat ons mooi de gelegenheid geeft om  iets over onze dijken en polders te vertellen aan de Canadese gast. Vooral het feit dat grote delen van Nederland zich onder zeeniveau bevinden, zoals heel Schiphol, blijft voor veel mensen een fascinerend gegeven. Er wordt aan de dijk gewerkt en ik zeg dat dat de komende tientallen jaren op vele plekken in Nederland het geval zal zijn vanwege de Global Warming. Dat we aan het begin van de dijk ├│nder de jachtensluis doorreden was natuurlijk ook al leuk om te laten zien. 

In Almere is onze toekomstige plek midden in wat voorlopig nog een akker is en daar is niks interessants aan te ontdekken. Het is veel leuker om door de gloednieuwe wijkjes te rijden die er inmiddels wel al zijn. Daar staan allerlei moderne en aparte huizen en we kijken onze ogen uit. Derek en Ginette hebben in Canada ook nog een huis (hun huis in NZ staat te koop) en dat moet te zijner tijd tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuwbouwhuis. Zover is het nog niet maar het zit wel in de planning en Derek kijkt met grote interesse naar wat er allemaal is en wordt gebouwd. Omdat al het groen nog klein is, zijn de huizen goed te zien. 

Na de rondrit door de nieuwe wijkjes zoeken we de A27 weer op en rijden naar Utrecht.Utrecht op een prachtige nazomerdag We stoppen wat was in de machines van Arne en lopen naar de Vismarkt voor een lunch. Het is prachtig weer en de terrassen in de binnenstad zitten propvol. Het is leuk om met onze vriend naar de monumenten in de stad te kijken en de sfeer te proeven. We lopen een bescheiden rondje door het centrum en als we meer tijd zouden hebben gehad, dan hadden we dat veel uitgebreider gedaan want wij vinden het net zo leuk en aangenaam als onze gast. 

Terug op de Oudegracht vouwen we onze was weer op en bezoeken Arne kortstondig. Dan gaan we op weg naar Schiphol. Als chauffeur moet ik best nog opletten want er is de afgelopen jaren zoveel veranderd dat ik sommige gedeeltes van de route amper herken. Ons navigatie Appje stuurt ons bij Schiphol naar de verkeerde kant, waarschijnlijk werd het verzoek om naar Terminal 3 te worden gewezen iets anders uitgelegd. Als we gewoon naar Schiphol willen komen we wel goed uit, bij de vertrekhallen 1,2 en 3. We huggen onze vriend gedag en rijden weer naar het noorden. Achter al het plastic vind ik de sb romp dofgespoten in de primer terug. Daar was het ook een heel goede dag voor. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.