25 september 2018 Enkhuizen

Ondanks de regen vroeg in de ochtend, begint de dag stralend en nadat we de pootstapjes van een kraai Dimitri in actieop het dek hoorden, horen we dat er aan de romp geschuurd wordt. Dimitri werkt de kleinere geplamuurde plekjes bij. Als we wat later aan ons ontbijt zitten, is hij verdwenen vanwege zijn eerste schaft. Hij komt terug met een hoop plastic en Rian. Samen gaan ze de stuurboordromp verder afplakken en ze beginnen met het maken van een tent om de steiger en de romp. Deze week moet er begonnen worden met het spuiten van die kant van de boot.

Derek verdwijnt met onze auto naar de stad om naar een kapper te gaan en omdat hij o.a. een geheugenstick aan wil schaffen. Iemand hier aan boord heeft hem lekker gemaakt met allerlei series en films die zij nog niet hebben gezien. Ik ga wat doen aan de kluwen met stroomdraden die we in het kastje onder de televisie hebben liggen. Met Jacques heb ik er een stel doorgemeten en gelabeld. Het plan is om twee van de kabels naar achteren door te trekken en de beide speakers in de kuip aan te sluiten op de radio.

Na de lunch gaan we echter achter de laptop zitten om de Pauw van gisteravond te bekijken. Met Derek erbij gaan wij natuurlijk geen Nederlandse tv zitten kijken. Hij schijnt zich prima te vermaken en had al aangegeven dat hij wel iets in de stad zou kopen voor lunch. Na Pauw kijken we ook nog naar de nieuwe eerste aflevering van ‘DWDD’. Matthijs is ook weer begonnen. Alle draden die los in het kastje lagen, heb ik dan al naar beneden doorgehaald, om ze daar netjes opgebonden achter een lade te laten liggen. Daar zie je ze nooit meer tenzij je de hele lade eruit haalt.

De twee draden die ik als speakersnoer ga gebruiken, heb ik doorgestoken naar het sb motorruim. Daar pik ik de kortste weer op en die bevestig ik aan de sb speaker. Die zit in de dakstijl aan die kant. De andere draad is een stuk langer maar die moet dan ook helemaal naar de bakboordkant. Achter de kuip hebben we een loopgedeelte in de breedte en daaronder heb ik twee holle ruimtes, van links naar rechts lopend. De stuurkabels lopen daar bijvoorbeeld ook doorheen. Tegen de tijd dat Derek terugkomst kan hij me net helpen om een lijn van stuurboord naar bakboord te trekken en een minuut later de kabel die ik aan die lijn had geknoopt.

Het daaraan verbinden van de bb speaker is dan een fluitje van een cent. Tijd voor een gin tonic. Het weer was er mooi genoeg voor. Als het donker of regenachtig weer zou zijn geweest, dan hoeft die GT niet zo nodig. Vandaag hebben we hem er echter graag bij. De tent om de steiger heen is af. De heren zijn er met twee en drie man bijna de hele dag mee bezig geweest, maar het is goed gelukt. De wind moet alleen niet al te heftig worden en als het goed is wordt-ie dat ook niet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.