24 september 2018 Enkhuizen

Vandaag is het maandag en half en half verwachtte ik dat er aan de boot zou worden gewerkt, tot het vanmorgen opnieuw begon te regenen. Het zou aardig weer worden maar het lijkt mij onwaarschijnlijk dat Ruud iemand aan onze boot zou laten werken terwijl het regent en dat gebeurt ook niet. Hij weet bovendien dat ze een week of vier de tijd hebben voor deze klus, dus snap ik dat wel. Het is een graad of twaalf als ik geschoren de salon in stap en mijn eerste actie van de dag is het aanzetten van de verwarming.

Monique meldt zich even later en we gebruiken het ontbijt samen, terwijl Derek rijkelijk lang uitslaapt. Hij verbaast zichzelf daar ook mee. Hij kwam uit zuid Frankrijk aanvliegen en is naar eigen zeggen een liefhebber van koude slaapkamers en een lekker warm bed. In de camper waarmee ze op dit moment door de mediterrane trekken, slapen ze bovenin, boven de cabine en dat is geen koele plek. Voordat we naar het stadje rijden bezoeken we kortstondig de werf voor een pitstop en daar zijn ze al weer druk bezig met verschillende boten in en uit het water te halen. 

Enkhuizen is natuurlijk een prachtig oud stadje met van alles te zien. Ik vind het altijd leuk om er rond stukje oud-Enkhuizente lopen en Derek vindt het ook erg de moeite waard. Omdat het al wat later is dacht Monique dat we veel te weinig tijd over hadden voor het Zuiderzee museum en dus slaan we dat vandaag over. We lunchen ergens in het centrum en na nog wat te hebben rondgelopen zoeken we de Aldi op voor boodschappen. Derek wil mosselen voor ons koken vanavond. Hij heeft andere ideeën dan wij bij een mosselmaaltijd en we zijn nieuwsgierig.leuk, rustig stadje Inmiddels kan ik melden dat hij de mosselen kookt in een mix van water met paprika, tomaten, ui  olijfolie en witte wijn met wat chili poeder. De pasta kookte hij apart en we hadden nog een andere helft die gekookt was met deels dezelfde ingrediënten maar dan aangevuld met currysaus en currypasta. De mosselen werden kort meegekookt in deze twee ‘soepen’  en zo hadden we twee verschillende pasta’s  die voortreffelijk smaakten. 

En zo vloog deze dag ook voorbij met niets, maar het was wel weer heel aangenaam. Na het regenachtige begin van de dag is het nog heel aardig weer geworden en waren er ook de nodige zeilende klippers en tjalken te zien vanuit onze salon. Dat verveelt ook nooit. Zometeen gaan we Three billboards outside Ebbing, Missouri kijken. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.