18 september 2018 Enkhuizen

 
Ruud had gisteren aangekondigd dat zijn mensen vaak al om zeven uur beginnen. Ik vind dat prima maar in de steigers gezet vandaagvanmorgen horen we nog helemaal niks als het al acht uur is. Zodra we boven komen blijkt waarom; Dimitri staat met de hand rondom de ramen te schuren, op de stuurboord romp. Aan de andere kant horen we dat kennelijk niet. Ik ga hem goedemorgen zeggen en ook dat hij gewoon zijn schuurapparaat kan gebruiken als hij begint. Ja, daar had hij mee gewacht omdat wij aan boord wonen en er was nog genoeg met de hand te schuren. Heel attent van hem. 

Na ons ontbijt gaan we het anker weer ophalen. Ik heb de ketting én de ankerkluis schoongemaakt en nu kan de boel weer opgeruimd. De ketting heeft om de tien meter ook een opvallend kleurtje gekregen zodat bij het ankeren goed te zien is hoeveel er al is gestoken. Er lag een halve emmer half gedroogde modder in de ankerkluis en nu is het weer schoon en wit als het was. Meter voor meter draait Monique de ketting weer naar boven. Achter de boot wordt een enorme ronde rvs tank van een binnenvaartschip gehesen door een bouwkraan. Er wordt daar een training en opleidingscentrum voor een duikschool gebouwd. De tank moet naar binnen voor het dak erop gaat. 
 
Tegen de tijd dat ketting en anker weer op hun plek zitten, komt Ruud aanrijden met een aanhanger vol steiger materiaal. Ik ga hem en Dimitri helpen met het opbouwen van de steigers. Monique komt ookDimitri is blij dat hij buiten kan schuren meehelpen en met zijn vieren bouwen we langs de rompen een steiger. De wind is vandaag al erg stevig en dat wordt komende week nog meer en ook nog veel meer. Vandaar dat ik de steiger aan twee putdeksels schoor met een paar lijnen en ook aan de kikkers van de boot vastbind. Voorlopig is er nog voldoende werk om zo te doen, zonder dekzeilen. Die komen er pas overheen als er gespoten gaat worden en daarvoor wordt sowieso een dag met weinig wind genomen. Deze warme week komt helaas te vroeg voor het afwerken. 
 
Omdat de roeren beter moesten worden gesteld, ten opzichte van elkaar heb ik het kraantje van de bypass losgedraaid. Dat brak meteen af en dus ben ik op zoek gegaan naar waar ik zo’n kraantje kopen kan. Een zaak in Rotterdam zegt het wel te hebben maar ook dat ik beter langs kan komen om de maten precies hetzelfde te krijgen. Morgen moet ik naar Hilversum omdat iemand daar alle kozijnen van de eerste verdieping op komt meten en daar willen ze me bij hebben. Daarvandaan rijd ik door naar Amstelveen om de zaak van twee broers te bezoeken en daarna ga ik naar Rotjeknor. Een dag op de weg dus. 
 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.