6 september 2018 Lelystad

 
Het is grijs en regenachtig vanmorgen, niks aan. Gisteravond ben ik op zoek gegaan naar werven met een mogelijkheid om onze catamaran uit het water te hijsen en vanmorgen ga ik de nummers bellen die ik gevonden heb. Niemand van degenen die ik heb gesproken zegt zomaar dat het geen probleem is, want vooral de breedte van Cocoon is dat wel. Er is iemand op de natte Hiswa die mij beter kan informeren over de mogelijkheden volgens diens collega aan de telefoon. Nou wilde ik sowieso al een kijkje gaan nemen op de Hiswa, want die is hier vlakbij. 

Nadat ik de drie meest veelbelovende werven heb gebeld, ga ik per dinghy naar de Hiswa. Monique had geen zin om mee te gaan. Op de Hiswa vind ik nog meer werven vertegenwoordigd en hier en daar informeer ik naar de mogelijkheden. Het meest veelbelovend vind ik het gesprek met Henk de Gier uit Enkhuizen. We zouden bij hem op de wal gezet kunnen worden maar hij moet ontheffing vragen bij de gemeente voor de sta periode, want het is een gemeente werf bij hem voor de loods. Hij beloofd te gaan bellen en erop terug te komen. De andere optie tot nu toe is de werf van Rhebergen in Amsterdam. Die komt er ook nog op terug. 
 
Uiteraard kijk ik ook bij allerlei andere stands en heb hier en daar een gesprekje over uiteenlopende dingen. Ik kom met mensen te praten die op een gegeven moment vragen of ik misschien Trees enne …. Jan van de Santana ken, vul ik aan. Ja die ja, die waren lang geleden weg gevaren en hadden net zoiets gedaan als wij. Ze kijken bepaald sullig als ik meld dat we daar nou net de laatste twee weken vanuit Zweden mee opgetrokken zijn. Hoe klein is de wereld. Over de steigers lopend hoor ik iemand die op haar telefoon staat te kijken, zeggen dat er een heel dikke bui aan zit te komen die recht over de Bataviahaven heen zal gaan. 
 
Ik heb de mensen gezien en gesproken die ik wilde spreken en heb geen zin om in de regen terug te moeten varen dus loop ik linea recta naar de uitgang. Mijn dinghy ligt honderd meter verder aan een grote oude boot geknoopt en binnen een paar minuten ben ik terug bij ons op de boot. Al snel daarna begint het flink te regenen en dat blijft zo. Monique heeft intussen met Joris contact gehad en die wil mij wel naar Kloosterburen rijden waar onze auto staat. Hij was toevallig vroeg thuis vandaag en komt met Elleke naar ons toe. Almere is vlakbij, dus kort daarna zit ik opnieuw in de dinghy om in de regen naar de haven te varen. Ik loop nog niet op de kant of ze komen er al aan. 
 
Goed om elkaar weer te zien en met z’n drieën rijden we door naar mijn neef waar onze auto staat. Met al die regen was ik een beetje bezorgd dat het mogelijk een probleem zou worden om hem uit de klei te rijden, waar ik hem had neergezet, achter een grote loods. Ik heb Koos van tevoren gebeld en die meldde dat hij de auto binnen had gezet. Hij heeft een tulpen kwekerij en nogal wat ruimte. Zo’n mooi plekje zal hij niet gauw weer krijgen, er zit alleen wat stof op. Gelukkig is het starten en lopen met de oude diesel en even later zijn we weer op de terugweg. We eten op Cocoon en daarna breng ik Joris en Elleke weer naar de wal. Voor Joris is het al weer vroeg dag morgen, daar heb ik ook nog wel herinneringen aan. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.