1 september 2018 Gieselau, Duitsland

 
De eerste dag van de nieuwe maand, dus mijn telefoontegoed, dat we gisteren hebben opgemaakt, is weer aangevuld met 6,5 Gb. We hebben er hier alleen niet zo veel aan want de ontvangst is belabberd. De stille ochtend is overdekt met een dikke laag mist en de sfeer is besloten. Langzaam komen we tot leven en boven ons lijkt de zon zijn best te doen om door de mist te breken. Voor ons hoor ik geluiden in de lucht. Als ik ga kijken hangt Trees op 24 meter hoogte om het toplicht van Santana open te schroeven. Gedurende onze tocht naar de Kieler fjord ontdekten ze dat het toplicht niet goed werkte. De houder van de lamp blijkt gaar te zijn en de nieuwe lamp wordt er niet meer goed door vastgeklemd. 

Als we even niet opletten blijkt dat de zon het plotseling gewonnen heeft van de mist en we hebben weer volledig zicht over het kanaaltje. Zwaluwen vliegen over het water in hun ijver om een ontbijtje bij elkaar te vangen. De tijd lijkt hier stil te staan, vlak boven het water waar insecten zich laven aan de warme nazomerdag. Beide oevers zijn overgroeid met waterwilgen en jonge eikenbomen. Vlak naast de steigers hebben we appelboompjes ontdekt die behoorlijk vol hangen met Goudrenetten. Gisteren plukte ik al een kilo of twee voor appelmoes, vandaag haal ik nog een paar kilo uit het boompje naast onze boot. De Santana’s doen hetzelfde en een ander Nederlands stel gaat op onze suggestie ook een maaltje plukken. Het is gemeentelijk groen en ik begrijp niet waarom er niet op veel meer plekken fruit in de groenstroken wordt gepoot. 
 
We rommelen wat in onze boten en na de koffie gaan we erop uit voor een wandeling met z’n vieren. Al kletsende wandelen we tussen weilanden en overmet JB, Jan en Trees aan de wandel polderweggetjes. We zien heel veel bramenstruiken maar de meeste vruchten zijn nog knalrood. Over een week of twee kun je hier kilo’s plukken. Jan heeft een plastic tasje bij zich en uiteindelijk verzamelen we toch nog voldoende om een nagerecht mee te maken. Het weer is prachtig. We lopen terug langs het kanaal waar we morgen weer zullen varen, het laatste stuk naar Brunsbüttel. Het lijkt erop dat we vanaf maandag uitstekend weer (windrichting) krijgen om het laatste stukje van de terugweg te varen. Door de Duitse bocht. 
 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.