15 april 2018 Zoutkamp, Groningen

Het regent zachtjes als ik wakker word en ik draai me lekker nog een keer om. Wat later staan we alsnog op, ook al regent het nog steeds. Het is druilerig weer en we gaan gewoon verder met allerlei opruim klusjes. We hebben gisteren weer een lading spullen naar de boot gehaald, dus er is genoeg op te ruimen. Ik maak eerst het vloertje af in de achterhut. Nog een laatste paar stukken vinyl erin en dan is het daar ook klaar, op de verlichting na dan.

Aan bakboord hebben we een aantal LED lampjes die je aan moet raken en dan gaan ze aan of uit. Perfect voor op een boot, tenminste als de bedrading naar de andere afnemers flink zwaar is. Als er een pomp, bijvoorbeeld van het toilet of van het kraanwater aan gaat, dan zorgt het beetje spanningsval wat je dan hebt, dat het LED lampje uitgaat. Dat is volgens het merk van de lampjes (NauticLed) het probleem bij ons. Daar baal ik van want op Evia Blue hadden we precies hetzelfde probleem en dit zijn beide werfgebouwde boten. De kabels voor verlichting en apparatuur zijn professioneel aangelegd en is niet te dun bekabeld, zoals ze min of meer insinueren. Voor de laatste drie lampen die ik nog aan moet sluiten, wil ik weer de gewone hebben, zoals ze ook in het plafond van de salon zitten. Met een schakelaar geschakeld.

De vier van het te gevoelige soort, die we nog hebben, kan ik zonder probleem terugbrengen en omruilen bij de winkel.net een mooi hoekje hiervoor Daarvoor moeten we alleen wel naar Muiderzand, dus heeft het nog even tijd nodig voordat ik de goede lampjes kan installeren. We gaan er niet apart voor rijden. Geeft niet, er zijn nog zat andere klussen om te doen en zodra het vloertje af is, help ik Monique die spullen aan het opruimen is. Ik ruim allerlei gereedschappen en materialen weg en halverwege krijg ik een idee voor de vele beugels die ik over ga houden. Ik kan ze wellicht gebruiken om mijn hengels mee op te hangen. Een klein uur later heb ik twee latjes met haken tegen de achterwand van de achterhut hangen. De hengels passen in de afgeknipte beugels.

Op de planken in het motorruim blijken een hoop andere spullen een plek te kunnen krijgen. De generator past er ook en de verf, een heel gewicht aan katrollen en bootspullen en een voorraadje plastic flacons met olie, koelvloeistof, tweetakt olie en nog allerlei andere spullen die ik liever daar heb dan in ons interieur. Ondertussen is het weer een heel stuk verbeterd. De regen is opgehouden en de lucht is blauw geworden. Het werd meteen heel aangenaam want wind was er niet. Hans is terug gekomen om zijn opstappers weer af te zetten en Gerard ligt er ook weer. Halverwege de middag komt een flinke Collin Archer achter ons aanmeren en we maken kennis met Paula en Mark. Ze hebben hier voorheen gelegen (jaren) en kennen iedereen behalve ons. Daar doen we meteen wat aan.

Het wordt nog gezellig in de sluiskom. Het is heerlijk buiten en iedereen is ook buiten bezig. Van Appie leen ik een heel grote waterpomptang en een net zo grote bahco. Daar hoop ik de bronzen klep (van de sb wc afvoer) mee los te kunnen draaien, maar dan moeten we eerst de boot omdraaien. Vanaf dinsdag krijgen we goed weer heb ik begrepen, dus dat staat voor later deze week gepland. Mijn hengels hangen en de twee hengelsteunen heb ik buiten ook gemonteerd. Ik zou wel weer eens een mooie vis willen vangen en eten. Op het zoete water is het seizoen inmiddels gesloten denk ik. Jammer.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.