12 maart 2018 Zoutkamp, Groningen

Het zijn een paar drukke dagen want vanmorgen gaat de wekker weer vroeg af. We hebben een afspraak met de architect die we vrijdag op de beurs hebben ontmoet. Dezelfde die ons de toegangskaarten voor de beurs stuurde. Een groot deel van het traject tussen Groningen en Rijssen hadden we nooit eerder gezien. Er is dus van alles te bekijken onderweg. Gelukkig maar want de 165 af te leggen kilometers gaan lang niet allemaal over snelwegen en we komen precies twee uur na vertrek aan. We zien vijf man achter de ramen, Theo heeft nog overleg met zijn mensen maar heet ons direct van harte welkom in zijn kantoor. Samen gaan we naar een aparte ruimte en zijn collega komt erbij zitten.

Sinds het hele idee om een stuk land te kopen en een huis te bouwen post vatte, zijn we om ons heen gaan kijken naar wat er zoal aan mogelijkheden zijn. We hebben al heel duidelijke ideeën en vóór ons gesprek vroeg ik me af of deze architect wel zo ver met ons mee wilde gaan. Ik heb in het verleden twee keer eerder met een architect te maken gehad en beiden maakten zich sterk om toeters en bellen aan ons pand te ontwerpen waar ik helemaal niet op zat te wachten. De tweede keer had ik dat van tevoren al duidelijk te kennen gegeven en toch wilde hij er zijn stempel op drukken. De klus ging toen naar iemand met minder ego en het was geen klein klusje.

Mijn voorbehoud was niet nodig. Theo en Dennis zien het juist als een uitdaging om de ideeën waar wij mee aankomen te verfijnen en slimme details of stijlvolle lijnen aan toe te kunnen voegen. Nu gaat het natuurlijk om een huis voor onszelf en niet om te verhuren appartementen of een bedrijfsruimte. We hebben ook al een gedetailleerde indeling van de gelijkvloerse bungalow om te laten zien. De ideeën en opmerkingen die ze daarover spuien maken ons enthousiast. Hier zien we de toegevoegde waarde die we van ze nodig hebben en waar ik op hoopte. We lopen nog wel vooruit op allerlei stappen maar ik denk dat zij en wij wel goed bij elkaar zullen passen voor dit project.

Op de terugweg kopen we een broodje en later opplekje voor het toilet straks de boot kijk ik in het toilet om te zien wat ik vanmiddag nog kan doen. De verf is hartstikke droog en eindelijk kan ik beginnen met het aansluiten van douche en wastafeltje. Ik knip de nieuwe slangen vast op lengte en sluit het een en ander vast aan voor nu. Pas als alle slangen op lengte zijn en als blijkt dat ik voldoende goeie slangklemmen heb, sluit ik het water aan. De twee afvoeren van bilgeputje en wasbak met koppelingen en wat erbij hoort, sluit ik pas aanhet begint er op te lijken als de wateraanvoerkant helemaal goed en lekvrij is gemonteerd. Daar begin ik morgen pas mee, eerst kit ik tussen de wand en het grijze gootsteenblad. Als dat gebeurt is kit ik de wasbak op het blad. Morgen zit dat goed vast en dan kan ik de rest aansluiten. Bleek overigens dat ik niet genoeg slangklemmen had in deze maat en vijf minuten voor sluitingstijd haal ik die nog gauw bij de bouwmarkt hier in de buurt. Ze zijn van rvs en beduidend goedkoper dan in de tagrijns. Toch leuk, ook al geef ik weer geld uit.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.