7 maart ’10 Chaguaramas

Nadat  ik vanmorgen het stukje had gelezen dat Jan Bart gisteren schreef, zei ik meteen: “Je hebt helemaal niets over ons verblijf in Nederland meer geschreven!”  Hij haalde z’n schouders op en gaf geen duidelijke reactie . Omdat ik me niet met zijn schrijverstalent mag bemoeien zat er niets anders op dan zelf maar achter de pc te gaan zitten. Want ik wil er wel iets over vertellen.

Toen we aanvankelijk de vraag van Arne kregen om hem te vervangen tijdens zijn welverdiende vakantie moesten we eerst allebei even slikken maar al snel stelde ik me in op het idee en begon ik me te verheugen onze kinderen, familie en vrienden weer te zien, terwijl JB steeds stiller werd omdat hij  tegen het werkproces opzag. Echter toen we een kijkje in de keukeneenmaal goed en wel in Nederland waren en vrijwel direct aan het werk werden gezet vond hij het snel toch ook wel leuk om veel oude klanten zijn verhaal te vertellen (tussen het werken door) en te merken dat hij het werk nog wel in zijn vingers had. Ik bracht een groot deel van de dag door met het chaufferen, dwz de gemangelde en de te mangelen waspakketten tussen de filialen van Utrecht, Hilversum en Amersfoort  heen en weer rijden. Twee dagen heb ik ook nog ingevallen voor zieke medewerkers in Hilversum en daar ondervond ik hetzelfde als Jan Bart wat betreft het weer zien van oude klanten vanuit mijn twee wassalons in Hilversum. Ook het weerzien van de medewerkers van Amersfoort  heb ik als leuk ervaren.

Administratieve beslommeringen en de nog steeds slepende afwikkelingen van de brand in Amersfoort heb ik zo goed mogelijk behartigd. Ook allerlei privé dingen die noggaat deze plant het daar redden? geregeld moesten ( en nu mooi  konden) hielden me aardig bezig.  ’s Avonds hielden we het meestal rustig (op een enkel etentje na) maar in het weekeinde planden we veel afspraken met familie en vrienden. Het was heel fijn iedereen weer te zien en te spreken want wie weet wanneer de volgende keer zal zijn. We hebben ons wonen in ons nieuwe appartement in Utrecht als heel gordijnen zijn in bestellingplezierig ervaren en ook het samenleven met Joris daar voelde als vanouds. Nu hebben we de drukte van de stad weer achter ons gelaten en zijn we weer terug op de boot, dwz weer in een appartement omdat er nog druk aan de boot wordt gewerkt (nou ja druk…). Onze vrienden van de laatste maanden zijn allemaal weg en ik mis ze ook maar er komen weer andere mensen voor in de plaats en we moeten er gewoon weer wat (nieuws) van maken. Jan Bart is me hier te somber over. Gewoon de draad oppakken en doorgaan. Dit wilde ik allemaal even kwijt en verder laat ik het weer aan Jan Bart over.

Tags: , , , , , ,

One Response to “7 maart ’10 Chaguaramas”

  1. Joris says:

    Ik geef je groot gelijk hoor mam, en vind dat pap er ook wat over had mogen schrijven, maar ben blij dat jij het alsnog in zijn plek hebt gedaan. (Waar moet ik anders heen met die foto’s?)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.