1 december 2015 Utrecht

Er is een boodschap te doen in Amstelveen, daar kan ik één portie Coppercoating ophalen om de bodems van de boot bij te werken. Van tevoren bel ik even met Gideon, om zeker te weten dat hij er is als ik die kant op rijd. Hij vraagt of ik om half twaalf daar kan zijn. Het is nog tamelijk vroeg als ik wegrijd en ik neem me voor om eerst even bij de zaak van twee van mijn broers (ik heb ook nog een derde broer) langs te gaan. Die is ook in Amstelveen en op de iPad zag ik dat beide adressen vlak bij elkaar liggen.

Na eindelijk uit het drukke centrum en op de snelweg te zijn aangeland, zie ik dat het óf een heel snelle kop koffie wordt, óf een half uur te vroeg bij het Coppercoat adres. Dan maar te vroeg, ik wijzig mijn route. De TomTom loodst me feilloos langs de Amstel en over een klein bruggetje naar het adres in de polder. Ik ben een half uur te vroeg en besluit een stukje door te rijden naar Nes. Langs de Amstel is het enige restaurant daar gesloten en ik kijk een beetje rond in het fraaie polderlandschap en bij een historisch gemaal, voor ik terug rijd. Vijf minuten na mijn aankomst komt Gideon ook aanrijden en die trakteert me alsnog op een kopje koffie.

De man bouwde catamarans en heeft er een hoop over te vertellen. Een interessante vent met een typische kijk op de zaken. Hij weet te melden dat er van de 27 scheepswerven in Zuid-Afrika twaalf jaar geleden, nog maar drie over zijn tegenwoordig. Met het gezochte epoxy en koperpoeder rijd ik een half uur later naar het industrieterrein in Amstelveen. Nog geen tien minuten verder. Superflex Europa is een bedrijf in twee grote bedrijfsgebouwen waar de voordeur op slot is. Weinig klanten komen aan de deur. Veruit de meeste business gaat via gescande en gemailde ontwerpen. Ik bel aan en toevallig doet mijn broer Gabriël open. Hij kijkt me volledig blank aan, alsof hij me niet herkent. Tot ik begin te lachen en ‘hé pik’ zeg. Utrechts verstaat hij nog best.

We praten over hun zaak en over de familie en als hij een zakelijk telefoontje beantwoordt komt Peter net binnen, net terug van een klant. Dan heb ik niet zoveel tijd meer want we hebben vanmiddag een andere afspraak. Zaterdag zullen we elkaar weer zien. Gauw rijd ik terug naar Utrecht waar Monique instapt. Het volgende adres is in de bossen bij Bilthoven. Daar woont vriendin Angelique. Zij was kok in het verleden. Ze kookt nog graag voor ons, elke keer als we elkaar zien. Ook vanmiddag en dat smaakt weer top. Ze heeft een moeilijke tijd achter de rug vanwege haar scheiding, maar inmiddels heeft ze haar leven weer aardig op de rit. Het is een lieverd en we wensen haar het allerbeste als we in het donker weer huiswaarts keren.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.