31 oktober 2015 Samal Island, Filipijnen

De tijden dat er gewerkt wordt in dat gedeelte van Amerika waar het kantoor van WestMarine zit, en hier, lopen nogal een paar uur uit elkaar. Even na twaalf uur vannacht stuurde Neto een mailtje dat ze één onderdeel van mijn bestelling apart voor mij moeten inkopen en daar is twee  drie weken mee gemoeid. Vanaf dat ze onze betaling binnen hebben, eerder zullen ze dat zelf niet bestellen. Dat is balen want daar gaan ook weer dagen overheen en nu eerst dus het weekend. Ik beantwoord hem dat we dat allemaal zo snel mogelijk moeten zien te regelen en dat zal hij niet eerder dan maandag zien. WestMarine gaat de bestelling naar een adres in de VS sturen en vandaar komt het per container deze kant op.

Die container wordt ongeveer ééns in de zes weken op transport gezet en nou maar hopen dat die zes weken niet ingaan als onze spullen net op dat adres aankomen. In theorie kan de stalen kist ook de dag eropvolgend al vertrekken. Zes weken vanaf nu zijn wij hier weer terug en dan hoop ik zo snel mogelijk met het installeren van al die apparatuur te kunnen beginnen. Het zal mij benieuwen maar vóór januari zal het wel niet worden. Loloy is weer aan het schuren in het vooronder. Hij doet het met de hand en dat moet ook zo zegt-ie. Ik vroeg hem waarom hij het multitool niet gebruikte. Het antwoord was me niet erg duidelijk maar het zal wel iets met het mooi recht en vlak schuren te maken hebben. Hij heeft meer geduld dan ik.

Lemuel meldt zich in de middag om de compressor verder uit het ruim te sleutelen. De drie keer dat hij heeft aangekondigd langs te komen, zei hij in de ochtend te komen en het was bij elke gelegenheid in de middag. Iets om rekening mee te houden. Onze koel/vrieskast staat ook in zijn werkplaats. Die hebben we al een hele tijd alleen als kast in gebruik. In Kuah, Maleisië, zou hij gerepareerd zijn, maar niet dus. Een week nadat we daar de haven uit waren konden we hem alweer buiten gebruik stellen. In de Lemuel hebben we meer vertrouwen, ook al is hij niet erg van de klok.

Het blijft verder een rustige dag, wij zijn alleen op afstand betrokken bij wat de mannen voorin de boot doen. Loloy is bezig in het bb ruim en Lemuel in hetzelfde ruim aan sb. Diens maatje zit bovenop en komt af en toe stampend over het dek naar de kuip om iets te vragen. Hij, of eigenlijk zijn Engels, is niet te volgen, dus dan loop ik weer naar Lemuel om te vragen wat hij nou nodig heeft. Eerst gaat het om een grote waterpomptang en daarna om een grote bahco. Ik heb beide. Voor het eerst dat allebei mijn grote bahco’s in gebruik zijn. Eigenlijk moet ik er één weggeven. Zoals een andere catzeiler me vorig jaar vertelde, voor het zwaardere gereedschap heb je je monohull vrienden. Goed dat het rustig is trouwens, mijn hooikoorts speelt op en bezorgt me hoofdpijn.

One Response to “31 oktober 2015 Samal Island, Filipijnen”

  1. Ria says:

    Voorjaar daar? Vandaar de hooikoorts?
    Hier prachtige herfstdagen momenteel. Echt genieten!
    Succes met alle klussen en klusjes.
    Liefs, Jan Joep en Ria

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.