28 februari 2015 Kuah, Maleisië

Alweer de laatste dag van de maand en mijn kin is daar blij mee. Ik wilde proberen een maand te doen met een scheermesje, maar de laatste dagen wordt het toch wat schraperig als ik me scheer. Ik dacht er altijd wel een week of vier mee te doen, maar let er nooit zo goed op. Misschien is dat toch wat te lang voor het prettiger scheerwerk. Ruwe bolster, blanke pit en zo gaat niet op, want ook de buitenkant is tamelijk gevoelig. Zo heb ik verdomme ook al een paar dagen last van kleine geniepige muggen. Elke avond blijken opeens mijn enkels als ik weet niet wat te jeuken. Ben ik weer vergeten om er iets op te smeren. Monique ziet ze soms wel vliegen (!) maar heeft er verder amper last van.

We lezen een gat in de ochtend, tot ik in de dinghy stap en even ga buurten bij de Isis, die een eind achter ons ligt. Lies en Sjoerd hebben hun eigen catamaran destijds min of meer zelf ontworpen en toen laten bouwen en varen daar nu al ruim tien jaar op. Het is ook een lichte cat die met weinig wind al snel wil lopen en ze cruisen zo maar met een gemiddelde van tien knopen, vertelde Sjoerd. Het is weliswaar een boot van tegen de achttien meter, maar dan nog is een gemiddelde van tien knopen heel erg vlot. Als vanzelf kijk ik mijn ogen uit op de Isis, dat is ook het leuke van bootjes, praktisch geen een is hetzelfde en altijd weer zie ik dingen die anders geregeld zijn dan waar ik bekend mee ben en dat blijft interessant.

Even een kletspraatje loopt behoorlijk uit. Het is een stel met een vergelijkbare achtergrond, maar toch ook weer helemaal niet. Heel interessant om van en over hen te horen. Na verloop van tijd sta ik op om naar de Evia Blue terug te gaan, maar ik had met gemak ook nog een paar uur kunnen blijven kletsen. Nadat we de late lunch hebben gebruikt ga ik naar de wal om alsnog de boodschappen te doen die me gisteren niet lukten omdat het vrijdag was. Bij de ene zaak kom ik Peter en John tegen, allebei zeilers en allebei ook druk aan het klussen op hun boot. We kletsen kort en ik hoor van John dat Kate en Luke maandag weer gaan bowlen, dus ga ik waarschijnlijk ook wel. Met twee elektrische vlotters kunnen wij er voorlopig weer tegen. Ik moet die uit de toilet/douche vervangen omdat de pomp van de huidige doorlopend te horen krijgt dat-ie moet pompen.

Voor de rest van de middag houden we ons gedeisd. Het is erg heet en ik heb geen dringende klussen om aan te pakken. Wel klusjes, maar even geen zin om iets te beginnen. Dat is nu al een paar dagen zo en eigenlijk is dat ook niks. Tijd om wat actiever te worden. Leuker dan wachten op een volgende afspraak bij de tandarts.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.