Archive for March, 2019

Muiderzand, week 13-2019

Saturday, March 30th, 2019

Zaterdag 23 maart. Monique heeft ons ingeschreven voor een demonstratie van de verschillende keukenapparatuur waar wij, voornamelijk zij, straks mee te maken krijgt. Om tien uur zijn we present in het ‘inspiratiegebouw’ van de drie grote merken waar we eerder waren, in Hoofddorp. Na een kopje koffie worden we naar een ruimte geleid met een soort podium voor een aanrecht, met daarachter een wand met apparatuur. Een chef met een stevig Brits accent vertelt van alles over de ovens, hun verschillen en hoe je er mee kun koken. Of stoven, of stomen. Van alles. Al doende maakt hij met behulp van twee jonge medewerkers heerlijke lunchgerechtjes voor ieder van de aanwezige gasten. Erg leerzaam en lekker. Op de terugweg rijden we eerst langs de kachelboer om nog wat reserve onderdelen aan te schaffen en daarna rijden we door naar Hilversum om de rommel uit het vooronder in de garage te leggen en de twee voorzeilen uit de garage op te halen. 

(more…)

Muiderzand, week 12-2019

Saturday, March 23rd, 2019

Zaterdag 16 maart. Het is nog niet klaar, vandaag gaan we naar Maartensdijk om Lupi, de moeder van Gert te begraven. We kennen haar nog langer zelfs dan Paul, bijna veertig jaar, en ook zij is vorig weekend overleden. Na de dienst rijden we naar Hilversum en zien daar de mensen die straks onze badkamers en de keuken zullen leveren. Er is weer zoveel te bepraten dat we pas met etenstijd weer thuiskomen. 

(more…)

Muiderzand, week 11-2019

Sunday, March 17th, 2019

Zaterdag 9 maart. Om halfnegen sturen we de auto richting Ikea Zwolle. We denken daarmee mooi op tijd te zijn omdat er veel moet gebeuren vandaag. Aangekomen bij het woonwarenhuis moeten we alleen eerst maar een kopje koffie gaan drinken want we zijn te vroeg; alleen het restaurant is open op dat moment. Haast jammer dat we al hebben ontbeten. Met kast en deuren gaan we later door naar Appelscha. Daar treffen we Agnes die al is begonnen met voorbereidingen op de nieuwe kamer van moeder. We brengen de kasten naar boven en maken er een klein beginnetje mee. Dan rijden we richting Oldeberkoop en halen onderweg het bestelbusje op in Oosterwolde. Niet te verwarren met het Oosterwold waar wij terecht gaan komen. Jeroen is in Oldeberkoop en heeft het bed al uit elkaar gehaald. We zetten het gas erop en verhuizen de spullen van moeder in de uren daarna. Monique en Agnes bemoeien zich met moeder en haar kleding en kleinere spulletjes.

(more…)

Muiderzand, week 10-2019

Friday, March 8th, 2019

Zaterdag 2 maart. Het is tien uur als ik bij Joris voor de deur parkeer om hem te helpen met het vervangen van een groot dakraam. Dat zouden we vorige week zondag al doen maar toen bleek dat hij het verkeerde type raam had besteld. Zijn oude Velux dakraam heeft niet de code die het hoort te hebben. De nieuwe is wel het goede model en we gaan ermee aan de slag. Het is niet erg moeilijk en stap voor stap halen we het oude dakraam eruit en bouwen we het nieuwe op de vrijgekomen plek. Er moeten twee nieuwe dakpannen worden gehaald, maar dat is het enige oponthoud wat we tegenkomen; om drie uur is de klus geklaard en de rommel weer opgeruimd. Het geeft ons tijd om de laatste aanpassing aan de aanvraag voor een vergunning van het waterschap te werken. Dat lukt ook en we dienen onze aanvraag meteen in.

(more…)