Archive for February, 2019

Luckett, week 8-2019

Sunday, February 24th, 2019

Zaterdag 16 februari. We zitten achter ons ontbijt met het verse nieuws op schoot als de telefoon gaat. Joris belt en ik schrik me een hoedje, ik zou hem gaan helpen met het vervangen van een oud Velux dakraam. Hij belt gelukkig niet omdat ik te laat ben, maar omdat hij eerst nog even naar zijn werk moet. Later als ik bij hem ben om dat raam te vervangen, blijkt dat hij de verkeerde maat heeft als vervanger. Er stond geen code (meer) in het dertig jaar oude raam. Uiteindelijk vindt hij de tegenwoordige code van wat hij wel moet hebben en zal dat maandag bestellen. We gebruiken de tijd die we nu allebei over hebben, om vast te werken aan de plattegrond die we moeten maken voor het aanvragen van een watervergunning. Het is bijna net zulk lekker weer geweest als gisteren en toen hadden we een record temperatuur. Voor het eerst zit het terras hier behoorlijk vol met mensen.

(more…)

Muiderzand, week 7-2019

Friday, February 15th, 2019
nu nog weiland

Zaterdag 9 februari. Het waait weer hard en het is regenachtig. In de middag lijkt het wat op te klaren en rijden we naar de Kievitsweg in Oosterwold om te kijken hoe de stand van zaken daar is. We lopen door het gras en de modder om even te kijken bij de funderingswerkzaamheden 100 meter ten noorden van ons kavel. Als ze eenmaal met de bouw kunnen beginnen, dan zie je dat het vaak erg rap gaat daar. Wij hebben de schetsen van de zijaanzichten van onze gevels doorgekregen van Jan Willem. Daar zitten we op te studeren omdat we zelf aan kunnen geven hoe we onze gevels bekleed willen hebben. Na studie en overleg bepalen we dat ook en ook laten we enkele ramen toch tot op de grond doorlopen. Eerst dachten we dat niet te doen omdat er bijvoorbeeld in de garage een werkbank voor komt te staan, maar bij nader inzien vinden we dit van buitenaf mooier staan.

(more…)

Muiderzand, week 6-2019

Saturday, February 9th, 2019

Zaterdag 2 februari. De stuurboord kachel heeft er alweer de brui aan gegeven en dus is mijn eerste actie het demonteren en openmaken van het apparaat. De nieuwe gloeispiraal zit er pas een week in en heeft nu al een dik randje koolstof over het gloeispiraal heen lopen. Daardoor wordt het niet gloeiend heet als er stroom op komt te staan en dus ontbrandt de diesel niet. Toen ik laatst onderdelen kocht vertelde de monteur dat de kachels gevoelig zijn voor de vervuiling uit biodiesel. Het zwavel is er sinds 2010 uit gehaald en vervangen voor de biodiesel. Dat resulteerde in een CO2 vermindering van 50%, maar dus ook in dit soort problemen. Ik maak hem schoon en even later brandt hij weer. 

(more…)

Muiderzand, week 5-2019

Friday, February 1st, 2019

Zaterdag 26 januari. Met de nodige spullen aan boord, rijden we naar Oldeberkoop. Moeder zit aan haar tafel en lacht breeduit als we binnenkomen. Ik zeg gauw: ‘hallo moeder’ om het haar gemakkelijker te maken mijn naam te bedenken. Het schiet haar niet zo gauw te binnen en ik zeg snel dat Monique eerst even naar het toilet moest, voor ze verder in verlegenheid raakt. Zo is ze weer bij en al snel ga ik het oude sleutelkastje weghalen om de nieuwe op te kunnen hangen. De achterwand is van hout, dus dat maakt eea nog makkelijker. Ik kan niet vinden wat er mis is met de oude maar ik wissel ze toch maar om. Meteen erachteraan plaats ik er een lamp met bewegingsmelder schuin boven, zodat de mensen van de zorgverlening goed zicht hebben op het ding als ze ‘s avonds langskomen. Verder verloopt ons bezoek als gebruikelijk met dien verstande dat moeder zichtbaar weer een stapje verder is achteruit gegaan. Zowel fysiek als verstandelijk. Over een kleine drie weken zal ze 93 worden. Deo Volente. 

(more…)