Archive for January, 2019

Muiderzand, week 4-2019

Friday, January 25th, 2019

Zaterdag 19 januari. Opnieuw zorgt de wekker ervoor dat we op tijd hebben ontbeten en we zijn klaar voor de gringo die om half negen op de boot klopt. Nils blijkt een aardige vent van een jaar of 43 die in de boatbuilding business werkt. Hij is al jaren bezig in het High-end circuit en uit hoofde van zijn beroep was hij hier in Nederland om een foiling trimaran te beoordelen die hier in Lelijkstad is gebouwd en met zijn aanwijzingen is geoptimaliseerd. Een 40 voets lichtgewicht vlieg/ vaarmachine.

(more…)

Muiderzand, week 3-2019

Saturday, January 19th, 2019

Zaterdag 12 januari. Vanmorgen kijk ik naar de stand van de DAX maar zie geen actie. Ik check de internet verbinding maar daar mankeert niets aan. Pas als Monique bovenkomt valt het dubbeltje: het is zaterdag en de beurzen zijn gesloten. We maken ons niet al te druk, het weer is naatje en we kijken naar het EK schaatsen. Ondertussen verdiep ik me in de verschillende soorten septic tanks. Best interessant, dat afvalwater probleem. Net als vorige weekenden laat ik de watermaker een tijdje draaien. Niet dat we zoveel water gebruiken maar door hem regelmatig even te draaien blijft het osmosefilter goed. 

(more…)

Muiderzand, week 2-2019

Saturday, January 12th, 2019

Zaterdag 5 januari Gisteravond werd al verteld dat het grijs en guur zou worden vandaag, dus vanmorgen hadden we geen enkele haast om uit bed te komen toen we de wind door de tuigage hoorden fluiten. Vorige week heeft Monique een stapeltje Volkskrant bijlagen meegenomen na het bezoek aan moeder. Een tijd geleden had ze aan diens hulp gevraagd of ze die voor ons wilde bewaren want ik lees ze graag. Zodoende hadden we rustige ochtenduren aan boord. Wat Monique gedaan heeft weet ik achteraf nooit zo goed; meestal is ze met van alles en nog wat bezig. Zij zal zich echt nooit vervelen. Na de lunch stappen we in de auto en rijden naar het weiland waar we ons huis zullen gaan bouwen. Een eindje verder is een projectontwikkelaar begonnen met het bouwrijp maken van de grond aldaar en die heeft ook de bouwweg (van kleine puinsteen) aangelegd waar wij ook veel gebruik van zullen gaan maken. Een gedeelte van die weg komt ook letterlijk in ons bezit. Ook al is er nog weinig te zien, het is wel inspirerend vind ik om er rond te lopen en in het weiland af te passen waar ons kavel komt te liggen. 55 x 62 Meter, nog een behoorlijke lap grond, ook zonder de strook die er vanwege de weg af gaat. 

(more…)

Muiderzand, week 1-2019

Saturday, January 5th, 2019

Zaterdag 29-12 Muiderzand We waren laat met opstaan maar daarna zijn we al snel reisvaardig en klaar om naar Oldeberkoop te rijden. Op een halfuur van mijn moeder vandaan horen we dat neef Frank en Jacqueline ook naar haar onderweg zijn. Normaliter plannen we het zo in de familie dat iedereen die haar kant op gaat op andere dagen komt zodat mijn moeder zo vaak mogelijk bezoek krijgt. Dat werkt perfect maar vandaag zal ze dus vier gasten krijgen in plaats van twee. Wij komen als eerste aan en treffen haar zoals meestal, in opgewekte stemming. Al snel buig ik me over de rvs-omlijsting van de afzuigkap. Dick en Agnes hebben een nieuwe afzuigkap gekocht en opgehangen maar kwamen niet meer aan de afwerking toe. Ik heb mijn draadloze haakse slijper mee met een dunne slijpschijf en nog wat gereedschap. Onderweg kocht ik een paar steenboortjes. Op een boot heb je die niet, en degene die ik tien jaar geleden misschien nog had, zijn ondertussen allang verroest. Als wat later Frank en Jacqueline komen, maken we het eerst gezellig rond de tafel, met moeder in het midden. Ze is dol op Frank en Jacqueline en dat ze alles niet zo goed meer kan volgen vindt ze niet erg, als ze er maar bij is. Tegen etenstijd ga ik toch maar weer aan de gang met de afzuigkap, anders zou het alsnog laat worden. Het lukt verder prima en na het eten is moeder doodop en taaien wij weer af. 

(more…)