Archive for December, 2018

Muiderzand week 52-2018

Saturday, December 29th, 2018

Zaterdag 22-12 We hebben de site van de makelaar bekeken en die heeft de eerste 100 hits op onze boot gehad. Best veel lijkt me maar er is maar één fijne Kerst en de beste wensen voor 2019persoon die ook nog bij de makelaar ergens over heeft geïnformeerd. Geen serieuze reactie tot nu toe maar dat zou ook wel supersnel zijn. Een gedeelte van de dag is het regenachtig maar ik kom niet echt aan klusjes toe omdat de bakboord kachel kuren heeft. Die haal ik los en maak hem schoon. Het verdelerzeefje vervang ik en na het terugplaatsen doet het apparaat het nog steeds niet. Ik kan niet goed bedenken waar het dan aan ligt en dus doe ik eerst wat anders. De stuurboordkachel weet de boot in zijn eentje ook op temperatuur te krijgen en te houden. 

(more…)

Muiderzand week 51-2018

Saturday, December 22nd, 2018

Zaterdag en zondag hebben we amper actie ondernomen, we hebben wat dingetjes in de boot aangepakt en verder opgeruimd want er moeten verkoop foto’s gemaakt worden. Monique wil graag haar kerstspulletjes ophangen en neerzetten maar dat moet wachten tot die foto’s gemaakte zijn. Op zaterdag hebben we op ons gemakkie de hele haven doorgelopen. Tot 2006 hebben we hier aan de I-steiger gelegen en er blijkt niet zoveel veranderd te zijn. Het toiletgebouw bij de steigers verderop in de haven is grondig vernieuwd, net als alle steigers, verder is het nog zoals we het kenden. Van zaterdag op zondag viel er sneeuw. Het was maar een dun laagje maar de haven veranderde in de goede zin. Het zag er prachtig uit maar we bleven lekker binnen, uit de koude snijdende wind. 

(more…)

Cocoon For Sale! Schionning 16.50X

Sunday, December 16th, 2018

Cocoon is onze vijfde zeezeilboot en we vinden deze catamaran de fijnste van het stel. ze is niet alleen het meest comfortabel, ze is ook mooi en supersnel. We wonen op de boot en alles wat we in een huis willen, hebben we in deze boot, op een tuin na dan. We hebben haar helemaal naar eigen wens ingericht en nu we er een jaar op wonen en zeilen, zijn we het er over eens dat het niet beter wordt dan dit. Toch gaan we Cocoon verkopen.
https://www.yachtingcompany.nl/…/y…/955541/schionning_16.20_

(more…)

Muiderzand week 50-2018

Saturday, December 15th, 2018

Zaterdag 8-12.  Almere. Vanwege de herrie van de wind hadden weer een slechte nacht en vanmorgen ben ik langs Pampushaven doorgereden naar Marina Muiderzand. Daar hadden we voor onze reizen de boot meestal liggen en ik wil kijken wat het kost om ons huidige gevaarte daar in de haven te hebben. Het ligt er sowieso een stuk veiliger wat de wind betreft maar veel stiller zal het niet zijn, met de harde wind is er een hoop gegier van wind langs al die lijnen en masten. Ik informeer meteen naar het tarief van Yachting Company Muiderzand. De baas daar die in het verleden minstens twee van onze boten heeft verkocht, is met pensioen en ik spreek z’n opvolger Stephan. Het is minder duur dan ik vreesde, net als het liggeld in de haven trouwens.

(more…)