Archive for November, 2018

30 november 2018 Almere

Friday, November 30th, 2018

Voor de verandering beginnen we de dag weer eens met een bijna heldere hemel en dus een stuk lichter dan voorgaande dagen. Ik hoef niet eens lampen aan te doen als ik mijn ontbijtje en koffie maak. Iets later dan gisteren begin ik met mijn eerste trades en alhoewel ik op short begin, heb ik na een minuut of twintig alleen nog maar long orders lopen. Ik had bij short orders moeten blijven. De koers is naar beneden gelopen en hield dat maar liefst 110 punten vol. Tegen die tijd zit ik tegen een groot virtueel verlies aan te kijken en daar word ik niet erg vrolijk van. Het ging zo goed. (more…)

29 november 2018 Almere

Thursday, November 29th, 2018

De stand van de batterijen is vanmorgen op het randje en de Voltmeter staat te knipperen nadat ik de kachels heb aangezet. Als het warm is buiten, verbruikt de koel/vrieskast het meeste stroom en als het koud is doen de kachels dat. Het zijn weliswaar dieselkachels maar die hebben stroom nodig om bij de start een spiraal voor te gloeien en daarna blaast een ventilator de opgewekte warmte de boot in. Dat neemt ook de nodige ampères. Mijn eerste gang is derhalve naar buiten om de Honda aan te trekken. (more…)

28 november 2018 Almere

Wednesday, November 28th, 2018

Ik ben er vanmorgen weer vroeg bij en al snel zit ik weer achter de laptop. Na de zeer voorspoedig lopende maandag en dinsdag probeer ik mijn verwachtingen wat te temperen en daar blijkt de koers me mee te helpen. De eerste drie trades heb ik al heel snel weer met een plus afgesloten maar daarna blijft de koers van de andere trades weglopen. Het verlies op die trades blijft oplopen terwijl ik mijn best doe om ondertussen kleine winstjes te pakken. Dat lukt op zich prima maar het duurt een heel lange tijd voor ik meer winsten heb gepakt dan er verlies tegenover staat. (more…)

27 november 2018 Almere 

Tuesday, November 27th, 2018

Gisteravond heb ik de wekker gezet op de telefoon en die boven laten liggen. Natuurlijk word ik netjes voor de wekker wakker en realiseer me dat die wekker een onzalig idee was, nu moet ik er wel meteen uit want hij zal daarboven lawaai blijven maken. Toch vind ik het wel ontspannener om met een wekker te gaan slapen, dan weet je dat je je niet kunt verslapen en ik slaap daar rustiger door. Ook al was ik al wakker, ik schrik toch als het ding af begint te gaan. In mijn blootje loop ik naar boven om een eind te maken aan het getingel. Het is tien voor acht en vier graden in de boot.  (more…)