Archive for October, 2018

31 oktober 2018 Enkhuizen

Wednesday, October 31st, 2018

Op een gegeven moment horen en zien we de auto van Ruud verschijnen en zo gauw als mogelijk sluit ik mijn beursprogramma af en zoek mijn hamer op. Vandaag zou een mooie dag zijn en daar lijkt het al heel goed op. Vandaar dat we hadden bedacht dat het een geschikte dag zou zijn om de steigers op te ruimen. Daar hebben we een hamer bij nodig want aan de liggers zit een pen die in de uitsparingen van de staanders vallen. Met een hamer tik je ze weer omhoog en los. Een handig en snel systeem.  (more…)

30 oktober 2018 Enkhuizen

Tuesday, October 30th, 2018

Opnieuw koud en guur, de wind komt vanmorgen uit het noordoosten. De eerste twee uur houd ik me bezig met het day traden. In het begin is er nog weinig handel en dan is het moeilijk om positieve deals te maken. Mijn demo is op de Aziatische beurs en die opent wat later. Zo vanaf half tien wordt er meer gehandeld en maak ik een aantal goede deals. Ik sluit ruim 1000 hoger af en loop dan naar beneden waar we Florian zien rondkijken bij zijn masten. Hij is dus weer terug uit Zwitserland. Ik zeg even gedag en hij vraagt of het aanbod voor het gebruik van onze auto nog staat.  (more…)

29 oktober 2018 Enkhuizen

Monday, October 29th, 2018

Het ziet er aardig uit buiten maar er waait nog een stevige noordooster en die is koud en guur. Na het ontbijt gaan we even naar de bedrijfshal voor een sanitaire stop en daar loop ik ook bij de Groot binnen omdat ik een afspraak wil maken over de tent aan onze bakboord kant. Het spuitwerk is gedaan en de tent is niet meer nodig. Er zijn alleen nog een paar afwerk klusjes maar daar hebben ze de tent niet bij nodig en die hield ons wakker omdat het zo hard waaide ‘s nachts. (more…)

28 oktober 2018 Enkhuizen

Sunday, October 28th, 2018

Al eind oktober en vandaag heb ik weer niks uitgevoerd. Ik ben niet de enige, Monique deed mee, maar die heeft nog wel de lunch en het warm eten gemaakt. Het bevalt best, zo’n lummeldagje maar er moeten nog wel een aantal dingen gedaan worden hier aan boord. Ik ben me steeds meer aan het oriënteren op dingen die we voor het huis moeten weten en aanschaffen. Vooral al die warmte terugwin mogelijkheden vind ik interessant om me in te verdiepen.  (more…)