Archive for September, 2018

30 september 2018 Enkhuizen 

Sunday, September 30th, 2018

Het is zondag maar om een uur of acht komt Dimitri om verder te werken aan de zijkant van de romp en de tent. Hij verstevigt de tent met nog veel meer tape en werkt de in de primer staande zijkant verder af met ontvetter of zoiets. Wij hopen maar dat het morgen, als er twee lagen lak moeten worden gespoten, droog blijft aan die zijkant. De tent is (inmiddels) degelijk genoeg maar ik ben bang dat de voorspelde regen manieren vindt om langs de zijkant te lopen. We gaan het meemaken, eerst komt de metallic kleur erop en dan een laag blanke lak. (more…)

29 september 2018 Enkhuizen

Saturday, September 29th, 2018

De mannen van de Groot zijn er al vroeg bij en ze lopen over onze slaapkant van de boot heen omdat er plastic is gespannen aan de andere kant. Daardoor kunnen ze niet goed door het gangpad aan stuurboord lopen. Gisteren vertelde Ruud dat ze steviger en zwaarder plastic over de zijkant zouden spannen om beter beschermd te zijn tegen de regen. De tent die ze tot nu toe hadden was niet goed genoeg bevonden. Het klapperde en bewoog teveel in de wind en Rian had de grootste moeite om zijn werk te zien. Zonder voldoende zicht kan hij niet werken en daarom is dit nieuwe gewapende zeil ook doorzichtig. (more…)

28 september 2018 Enkhuizen

Friday, September 28th, 2018

We zijn weer met z’n tweeën vanmorgen. Voorgaande dagen lieten we onze routine van het ontbijt een beetje varen, omdat onze tijden van opstaan verschilden met die van Derek. Hij vond yoghurt met cruesly ook wel prima (als hij een stuk later ook boven kwam) maar in de super kocht Derek spek om een continental breakfast voor ons te maken. Nu is het weer als vanouds en we lezen het nieuws erbij. Er zijn een aantal administratieve dingen te doen en daar zijn we tot aan de koffie mee bezig. Beneden is Dimitri samen met een collega al weer druk doende met schuren en het herstellen van de plastic tent.  (more…)

27 september 2018 Enkhuizen

Thursday, September 27th, 2018

Dimitri is de paar gerepareerde plekken aan het schuren als wij opstaan. Gisteren heeft hij daar een soort primer opgerold en vandaag wordt de hele stuurboord zijde in de primer gespoten en daarom schuurt hij de voorbehandelde plekken eerst net zo glad als de rest van de romp. Wij maken ons klaar om op weg te gaan. Derek pakt zijn spullen in want vanmiddag rijden we door naar Schiphol om hem weer bij het vliegveld af te zetten. Ons eerste doel is Almere Oosterwold om te laten zien waar we komen te wonen maar ook om zelf weer te kijken hoever andere plannen vorderen.  (more…)