Archive for the ‘Log update’ Category

18 september 2018 Enkhuizen

Tuesday, September 18th, 2018
 
Ruud had gisteren aangekondigd dat zijn mensen vaak al om zeven uur beginnen. Ik vind dat prima maar in de steigers gezet vandaagvanmorgen horen we nog helemaal niks als het al acht uur is. Zodra we boven komen blijkt waarom; Dimitri staat met de hand rondom de ramen te schuren, op de stuurboord romp. Aan de andere kant horen we dat kennelijk niet. Ik ga hem goedemorgen zeggen en ook dat hij gewoon zijn schuurapparaat kan gebruiken als hij begint. Ja, daar had hij mee gewacht omdat wij aan boord wonen en er was nog genoeg met de hand te schuren. Heel attent van hem. 

(more…)

17 september 2018 Enkhuizen

Monday, September 17th, 2018
 
Maandag, ik ben benieuwd welke stappen het schildersbedrijf van Ruud de Groot al kan nemen. Vrijdag hebben we de offerte voor akkoord getekend en we hoopten allemaal dat ze goed gebruik zouden kunnen maken van de komende warme week. Het is natuurlijk wel kort dag want er moet een hoop gedaan worden voordat ze voldoende ver zijn om te spuiten. Ik begin met de boutjes van onze twee voorramen. Er zaten er maar een paar in, de rest ‘moest nog’. Ik had de goede bouten wel maar die waren net een halve centimeter te lang. Bij de bouwmarkt vond ik eerder deze week de goede niet, ze hadden eigenlijk maar een heel mager assortiment bij de Gamma hier. Door die van mij gewoon een stukje in te korten met een dun schijfje op de haakse slijper kom ik er ook. 

(more…)

16 september 2018 Enkhuizen

Sunday, September 16th, 2018

Vanmorgen is het nog niet zo lekker en met een trui en een windjack aan ga ik op de bakboord boeg verder met het aansplitsen van de linkerkant van de bridle. Gistermiddag leek het helemaal niet goed meer te lukken en daarom stopte ik er maar mee. Vanmorgen gaat het meteen al iets beter dan gisteravond maar na verloop van tijd gaat het steeds beter. Deze kant ziet er mooier uit dan de andere, oefening baart kunst. Als het eindelijk voor elkaar is gooi ik de lijn over de boegspriet heen naar beneden. Op de werf trek ik de lijn strak in een punt en met een stift geef ik het midden aan. (more…)

15 september 2018 Enkhuizen

Saturday, September 15th, 2018

Het is mooi weer en er zijn meteen vanmorgen al een hoop boten op het water. We liggen hier vlakbij de sluis tussen het Markermeer en het IJsselmeer en er komt achter het dijkje verderop, een eindeloze stoet boten langs, zowel naar het noorden als naar het zuiden varend.een nieuwe bridle in de maak Het wordt langzaam maar zeker aangenaam buiten en om een uur of tien zitten we in de kuip met de zon in mijn rug. Het is ongewoon warm en aangenaam, net als gisteren. Ik probeer de nieuwe lijn die ik kocht netjes aan beide uiteinden te verjongen om diezelfde uiteinden straks terug in de lijn te splitsen, zodat het aan de ogen bij de boegen vast komt te zitten als nieuwe bridle. Deze lijn rekt veel meer dan het oude stuk val wat er nu voor is gebruikt. Die rek is nodig om de bewegingen van de boot achter het anker minder schokkerig te maken. (more…)