Archive for the ‘Log update’ Category

13 november 2018 Enkhuizen

Tuesday, November 13th, 2018

Bij de Bemog, een bedrijf dat naast de loswal zit en beton maakt, zijn ze al vroeg lawaai aan het maken en het spel vd dagom kwart voor acht stap ik uit bed. Ik ben toch wakker en de beurs opent om acht uur. Het gaat om de Duitse beurs, daar leven ze een uur eerder dan wij hier in Nederland. Tussen acht en negen uur gaat het er kalmpjes aan toe, dan zijn het alleen de aan en verkopen van handelaren die de koers doen bewegen. De ‘volume’ indicator haalt af en toe de 75 (trades per min) maar meestal zit het er een stuk onder.  (more…)

12 november 2018 Enkhuizen

Monday, November 12th, 2018

Ik ben vroeg uit de veren vandaag want het is weer een handelsdag op de beurs. Vrijdag ben ik op die cursus geweest en nu kan ik het geleerde plan voor mezelf in uitvoering brengen. Arne deed dat vrijdagmiddag al en met succes maar ik heb tot vanmorgen gewacht. Zodra ik de beurs live op mijn scherm heb, plaats ik mijn zes orders. Eerst keek ik naar het verloop van de vorige twee beursdagen en wat ik zag deed mij besluiten om short te gaan. Met andere woorden, ik verkoop 18 van de broker geleende CFD’s op de beurs. (more…)

11 november 2018 Enkhuizen

Sunday, November 11th, 2018

Met zulke grauwe dagen hier, beginnen we ons al helemaal te verheugen op de te waterlating van dinsdag. Dan moet de mast er nog op maar daarna zijn we weer vrij om te gaan waar we willen. Eindelijk. Het is toch een beetje kamperen hier op de wal. Vanmiddag werd het kortstondig wel wat beter maar we zijn zo goed als niet buiten geweest. Monique een paar keer om de nieuw opgevangen regen binnen te halen en te filteren. Ik niet, ik heb vooral achter mijn scherm gezeten en bekeken hoe we dat straks in ons huis wat grootschaliger aan kunnen pakken. We blijven het hemelwater opvangen en gebruiken, daar waren we het van tevoren al over eens.  (more…)

10 november 2018 Enkhuizen

Saturday, November 10th, 2018

Het waait en regent en we blijven lang in ons bed. Het is per slot van rekening weekend vandaag. Als weplattegrond ontwikkelingsplan later opstaan is het nog steeds belabberd weer en ik duik weer in het Oosterwold verhaal. Onder tijdsdruk hebben we van de week het ontwikkelplan gemaakt en ingeleverd, zodat het bij de gemeente nog mee kon in het bespreek-moment van deze maand. Vooral het inrichten van ons kavel was knap lastig. Niet om alles leuk naar wens in een plattegrondje te plaatsen, maar het in de vereiste verhoudingen voor elkaar te krijgen was het probleem.  (more…)